ostatnio powstał nowy dział na kiteforum, także jeżeli ten wątek bardziej tam pasuje można go przenieść. W sumie sam nie wiem czy nie powinien zostać na głównym bo na blogu oprócz relacji z wyjazdów ląduje dużo innych rzeczy jak edity, teksty o zawodach itd.
teraz jesteśmy w końcu w Turcji i wrzucam kilka pierwszych fotek (chciałem zrobić przynajmniej z gopro ale przestało działać).
mam nadzieję że uda się zrobić sporo dobrych zdjęć z wody, a może nawet nakręcić jakiś szybki edit.
ulokowaliśmy się w jednej bazie, gdzie akurat mają kajty cabrihny i slingshota, więc bardzo fajnie nas tu przyjęli i pewnie z nimi uda się nakręcić trochę ujęć.
Dzisiaj była prognoza na windguru więc wyszło, że jest totalna kicha z wiatrem. Zazwyczaj windguru nie pokazuje więcej niż 5 wezłów i wtedy dopiero zaczyna działać super termika, która rozwiewa się do 16/18 wezłów. Generalnie pływanie na większych latawcach. Jedyne na co trzeba uważać to bardzo ostre krzaki, w które wszyscy wpadają i dziurawią sobie kajty. Ja dzisiaj zacząłem dzień od zaklejania tuby w trzynastce.
Poza tym jest świetnie. Spędziliśmy na razie mało czasu na wodzie, ale idzie nam bardzo dobrze i czuję, że zrobimy tu całkiem zacny trening.
pozdro!
tu jest link do wpisu na blogu i fotek:
http://marekrowinski.wordpress.com/2013/07/27/turkey/