Tomek Dakti Daktera i Viktor Borsuk w jednym Teamie
Rywalizujący ze sobą od wielu lat dwaj czołowi polscy zawodnicy od miesiąca występują we wspólnych barwach za sprawą przedstawicieli głównego sponsora zawodów i zarazem Członków Zarządu nowo powstałego PZKite. Można tylko pogratulować PZKite atomowego otwarcia.
Ale też trzeba zadać sobie pytanie czym zasłużył sobie Victor Borsuk i Tomek Dakti Daktera aby znaleźć się na wspólnej liście zawodników, których PZKite i główny sponsor zawodów nie poleca młodzieży do naśladowania , i tym samym rozumiem, zniszczy całą istniejącą dotychczasową dokumentację zawodów bo przecież nie będziemy stawiać pomników osobom małowartościowym..
Victor Borsuk. Zabłysnął będąc juniorem zostając w pierwszym swoim starcie v-ce mistrzem Polskiw i powtorzył ten sukce w kolejnym roku. W kolejnym został już Mistrzem Polski i prymat ten dzierżył przez kolejne 6 lat. Kolejna kontuzja barku wyeliminowała Go w 2013r roku z walki o kolejny tytuł Mistrza Polski. Zdobył tytuł Mistrza Azji oraz wielokrotnie plasował się w czołówce Mistrzostw Europy. Był przez 9 lat Zawodnikiem , w którego młodzież w tym i Dakti wpatrywała się maślanymi oczami, dla których sam fakt pływania na tym samym spocie co Viktor był już nobilitacją. Jak Viktor wychodził na wode na trening nie było miejsca na brzegu zapełnionego setkami gapiów, amatorów i oczywiści pchających mu się pod linki zawodników z nadzieja, że Viktor ich zauważy, a może machnie ręką. Viktor Borsuk student wyższej uczelni, a może już jej absolwent, uśmiechnięty, zyczliwy Wasz kolega.
Szacun.
Tomek Dakti Daktera. [b][/b]Jest trochę młodszy od Victora. Wielokrotnie deptał mu po pietach przegrywając w walce o Mistrzostwo i zostając vice Mistrzem Polski nie wspominając już o czołowych pozycjach w corocznym Pucharze Polski . Wygrał z Victorem jeden czy dwa hity, aby w końcu ulec kwalifikacjom Mistrza. Jednakże niezależnie od tego Dakti był wielokrotnie Mistrzem Polski w kategorii Best Trick i pierwszym Mistrzem Polski Młodzików do 18 lat, nie wspominając już o juniorskich osiągnięciach.
Osiągnięcia Daktiego w zawodach międzynarodowych są znaczne. Był trzecim zawodnikiem Finału Pucharu Świata Juniorów , trzecim zawodnikiem finału pucharu świata w race, dwukrotnie 5 w sesjach pucharowych Mistrzostw Europy i w końcu trzeci w Finale Pucharu Europy. W ostatnim roku wystartował tylko raz w zawodach zdobywając v-ce Mistrzostwo Polski, był w finale konkursu Najlepszy Sportowiec Warszawy i gdzieś tam po drodze finalistą amatorskiego Plebiscytu KF.
Poza kite’m w dorosłej już części życia bronić będzie w lipcu prace licencjacką z budownictwa , a od września rozpoczyna, delegowany przez PW, 3 letnie studia magisterskie na najstarszy wydziale budownictwa na świecie w PariTech w gronie 70 wybranych studentów uczelni technicznych z całego świata.
Młodzieży. Omijajcie z dala ten duet, bo a nóż widelec, ciągnąca się za nimi aura walki i odpowiedzialności spłynie na Was i co wtedy. Wtedy nie będziecie na liście tej z PZKite i wszyscy kitowi prawie przyjaciele o Was zapomną. Przypomnijcie sobie wtedy Don’t be blinde. Świat czeka na Was, a do tego nie trzeba legitymacji PZKite.
PS. Victor wybacz, że wplatałem Cię w ten tekst bez Twojej zgody.
Tomek. Moja Mama mówiła mi: Jeśli nie wiesz jak się zachować, to zachowaj się przyzwoicie.
Nie miałem wyboru, musiałem napisać . Musze w końcu słuchać się swojej Mamy, a nie Ciebie.