C L A S H KITEBOARDS ! Genialne deski wywodzące się z rodziny BALANCE - Alvaro pro model - ktoś ma/zna?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Rajlor
Deska: C L A S H Reincarnation
Latawiec: rejzor
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post01 lip 2014, 10:51

Głodny głodnemu wypomni :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Awatar użytkownika
Maxx
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 30 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2014, 18:51

... To juz naciągane :D

śnieży
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 10 razy

Post12 lip 2014, 16:25

pytanie do użytkowników klesza, da się coś zrobić żeby ten górny rzep nie odczepiał się po każdej glebie (a czasem i bez gleby po skoku, zmianie nogi czy ogólnie bez wyraźnego powodu)? trochę to irytujące - to standard czy tylko u mnie się tak dzieje?

i drugie pytanie - też wam tak obija pięty? pływałem wcześniej w kapciach NKB i tam była regulacja twardości przez wkładki. tu czegoś takiego nie ma i po 3 dniach pięty odpadają, to problem mojego pływania tylko na prognozy i braku stałego równomiernego przygotowania, czy generalnie te pady obijają stopy po kilkudniówkach?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2014, 19:12

śnieży pisze:pytanie do użytkowników klesza, da się coś zrobić żeby ten górny rzep nie odczepiał się po każdej glebie (a czasem i bez gleby po skoku, zmianie nogi czy ogólnie bez wyraźnego powodu)? trochę to irytujące - to standard czy tylko u mnie się tak dzieje?

..może masz odwrotnie założone strapy :idea:
dzieje się to wtedy :wink:
całkiem sporo pływam, i nie dzieje mi się nic takiego :hand:

śnieży pisze:
i drugie pytanie - też wam tak obija pięty? pływałem wcześniej w kapciach NKB i tam była regulacja twardości przez wkładki. tu czegoś takiego nie ma i po 3 dniach pięty odpadają, to problem mojego pływania tylko na prognozy i braku stałego równomiernego przygotowania, czy generalnie te pady obijają stopy po kilkudniówkach?

..masz nowe ? te kolorowe? :shock:
"stare" czarne pady - były twardsze - mniejsza amortyzacja na plus kontroli - mają swoich zwolenników do dziś
ale nowe są już tak miękkie, że ..nawet pod zwiększonym obciążeniem komfort jest zacny :thumb:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 600%2C1173

peace

śnieży

Post12 lip 2014, 19:38

a jak to jest "odwrotnie"? mam założone tak jak tu mniej więcej: http://clashhost.net/auxClash/WEBRESOURCES/kiteboards2.0/preboards/2.jpg - napis na strapie w moją stronę i pad szerszy tam gdzie pięta

zastanawiam się czy to nie przez regulację na wodzie która czasem mi się zdarza... regulujesz sobie w ogóle strap na wodzie? bo może rzep słabiej łapie jak jest mokry i stąd to

pady niebieskie więc z tej nowszej serii, czyli pewnie pięty nie wprawione, bo rzeczywiście jak pływam to komfort jest pełny

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2014, 19:47

..no i prawidłowo:

Obrazek

śnieży pisze:
zastanawiam się czy to nie przez regulację na wodzie która czasem mi się zdarza... regulujesz sobie w ogóle strap na wodzie? bo może rzep słabiej łapie jak jest mokry i stąd to

..rzadko reguluję, ale zdarza mi się :idea:
raczej jego "mokrość" nie ma wpływu .. :hand:
bardziej może , nie wiem, głośno myślę: może masz "grube" stopy i jest on mniej zapięty? ..nie wiem..
??

peace

Awatar użytkownika
Fasolix
Deska: Firewire
Latawiec: 4/6/8
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 22 razy

Post12 lip 2014, 20:08

śnieży pisze:pytanie do użytkowników klesza, da się coś zrobić żeby ten górny rzep nie odczepiał się po każdej glebie (a czasem i bez gleby po skoku, zmianie nogi czy ogólnie bez wyraźnego powodu)? trochę to irytujące - to standard czy tylko u mnie się tak dzieje?

Co do rzepów miałem ten problem przez pierwsze pływania, potem sam znikł. Pojęcia nie mam czemu. :?:
Sprawa padów i bolących pięt - ja takich przypadłości nie stwierdziłem a wielokrotnie pływałem cały dzień 3/4 dni z rzędu. Zaryzykuję nawet stwierdzenie że to jedne z wygodniejszych padów w jakich pływałem, co do strapów mogę polemizować.

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2014, 01:12

Tez mi sie czasem odkleja gorny rzep przy jakiejs glebie albo cos, ale nie wiem czym to jest spowodowane, bo czasem tego problemu nie ma. Mam zalozone tak jak na zdjeciach.

Awatar użytkownika
Maxx
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 30 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2014, 08:44

śnieży pisze: i drugie pytanie - też wam tak obija pięty? pływałem wcześniej w kapciach NKB i tam była regulacja twardości przez wkładki. tu czegoś takiego nie ma i po 3 dniach pięty odpadają, to problem mojego pływania tylko na prognozy i braku stałego równomiernego przygotowania, czy generalnie te pady obijają stopy po kilkudniówkach?

Może lądujesz na prostych nogach, to i w pięty idzie?;D

Czaro

Post13 sie 2014, 02:04

U mnie tez bardzo często odczepia się rzep zevvnętrzny.Na tyle często ,że myślałem o jakimś dodatkovvym zabezpieczeniu.Dzivvne jest ,że przevvażnie przy levvym strapie.

Awatar użytkownika
maliniak
Deska: CLASH 134
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post14 sie 2014, 12:16

No niestety nie wszystko zawsze musi być idealne. Mam podobne objawy;) i trzeba sobie radzić. Może na rok 2016 poprawią strapy - dadzą więcej rzepu czy coś... tak czy siak taka wada jest warta komfortu clasha :thumbsup:

Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post14 sie 2014, 12:30

23 strony peanów na temat wspaniałości Clasha, i dopiero pokazal sie jakis minus... Doskonałe zobrazowanie ile warte sa recenzje z neta :lol: jak sie dobrze sprzetu nie oplywa samemu, to sie niczego człowiek nie dowie....

śnieży

Post14 sie 2014, 16:28

jak ktoś wymyśli jakiś patent na przyczepienie górnego rzepa (najlepiej nie trwale, tylko żeby dało się na wodzie odczepić i zaczepić) niech się podzieli, czekam z utęsknieniem, a tymczasem robimy przysiady podczas pływania :thumbsup:

Awatar użytkownika
Rajlor
Deska: C L A S H Reincarnation
Latawiec: rejzor
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post14 sie 2014, 21:04

Mam to samo :D Często rzep się odpina, nawet po wylądowaniu. Jeszcze często mi tylna stopa wypada ze strapa, zdarza się, że przed pływaniem zaciskam rzep na maksa a później sam się luzuje... :doh:

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2014, 21:28

Rajlor pisze:Mam to samo :D Często rzep się odpina, nawet po wylądowaniu. Jeszcze często mi tylna stopa wypada ze strapa, zdarza się, że przed pływaniem zaciskam rzep na maksa a później sam się luzuje... :doh:

Pytanie czy ktoś widział strapy, które się nigdy nie luzują?

Wróć do „Recenzje & Opinie”