IKOgenius pisze:Latawiec nie spada tylko wyciąga mnie z wody i tyle, nie plyne...
IKOgenius pisze:Niestety nie, solowkadeska dobrze zalozona, a da się zle zalozyc deske ? To dlaczego czasem wychodzi a czasem nie ? Powiem tak zaciskam bar do połowy, startuje, wyciąga mnie z wody, robię pierwszy hals i albo popłynę albo znowu jestem w wodzie
IKOgenius pisze:Też mi się wydaję, że za mało mocy mu dajęjak mnie wyniesie z wody ,,wachluje,, Latawiec puszczam tak mniej więcej na drugą może trzecią godzinę. A bar powinienem zaciągnąć do końca czy do połowy wystarczy ?
adii pisze:IKOgenius pisze:Starty z wody wychodzą ok 3/5, ponieważ gdy zaczynam startować to mnie wyciąga z wody, staję na desce, 1m przepłynę i latawiec traci moc i ląduję w wodzie . Próbuje halsować ale czasem to nic nie daję. Co robię żle ?
To też dotyczy wątku "Jaki latawiec na początek ?"
Zle dobierasz rozmiar latawca do siły wiatru![]()
Za bardzo ostrzysz
namor pisze:Jak sprawowałby się 2014 Gin Uru 6m przy silniejszych wiatrach na półwyspie w rękach początkującego 70 kg ridera?
IKOgenius pisze:Tak pomyłka, inaczej mam wachlować latawcem dopóki popłynę i wtedy zacząć ostrzyć tak ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość