z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post10 mar 2015, 16:29

boldek pisze:Hej, planuję pływanie w środę lub czwartek...

..środa raczej niepewna, kręci i stabilizuje się - od czwartku - dobrych kilka dni - może i do tygodnia pływania :thumb:
..choć 17 C , jak ostatnio, nie będzie :wink:

peace

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post10 mar 2015, 16:46

Wiem Darku, też mam takie przeczucie, że jutro będzie dupa, a nie pływanie... No nic, trza się na wschód nastawiać :wink:

Awatar użytkownika
zeus1410
Deska: NHP
Latawiec: 9, 6
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 19 razy

Post10 mar 2015, 16:59

Planujemy Peck jak się utrzyma
Oczywiście czwartek[emoji305]

Bangerek
Postawił piwka: 2 razy

Post10 mar 2015, 17:17

Nie lepsze oslonino? Tez sie nastawiam na czwartek, a jest bliżej, nie trzeba nosić sprzętu.

Awatar użytkownika
boldek

Post10 mar 2015, 17:42

zeus1410 pisze:Planujemy Peck jak się utrzyma

Jejeje :mrgreen:
Bangerek pisze:Nie lepsze oslonino? Tez sie nastawiam na czwartek, a jest bliżej, nie trzeba nosić sprzętu.

W Pucku zostawiasz auto w porcie jachtowym i masz na plażę raptem kilkanaście metrów :)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post10 mar 2015, 17:55

boldek pisze:W Pucku zostawiasz auto w porcie jachtowym i masz na plażę raptem kilkanaście metrów :)

..oraz doskonały trening kolan w gratisie :wink:

peace

Awatar użytkownika
zeus1410
Deska: NHP
Latawiec: 9, 6
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 19 razy

Post10 mar 2015, 18:05

boldek pisze:
zeus1410 pisze:Planujemy Peck jak się utrzyma

Jejeje :mrgreen:
Bangerek pisze:Nie lepsze oslonino? Tez sie nastawiam na czwartek, a jest bliżej, nie trzeba nosić sprzętu.

W Pucku zostawiasz auto w porcie jachtowym i masz na plażę raptem kilkanaście metrów :)

I czwartek zdechł :oops:

Awatar użytkownika
boldek

Post10 mar 2015, 18:32

Ziomek. pisze:
boldek pisze:W Pucku zostawiasz auto w porcie jachtowym i masz na plażę raptem kilkanaście metrów :)

..oraz doskonały trening kolan w gratisie :wink:

peace

Darek, ja wiem że teraz dla Ciebie oprócz Eko i Brasił to tylko jeszcze Rewa się liczy :wink: Ale prawda jest taka, że i na Eko, i na Ch3, Dradze, w Pucku, Rewie i gdzie tam jeszcze dalej nasza ukochana zatoka nie sięga - wszędzie tam doświadczysz czopu, to tylko kwestia z której strony i jak mocno wieje :wink:
*Brazylii nie wymieniam celowo, bo nigdy tam jeszcze niestety nie byłem... :roll:
zeus1410 pisze:I czwartek zdechł :oops:

ICM pokazuje 15 knts, WG Pro troszkę lepiej, może nie będzie tak źle :roll:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post11 mar 2015, 10:55

boldek pisze: Ale prawda jest taka, że i na Eko, i na Ch3, Dradze, w Pucku, Rewie i gdzie tam jeszcze dalej nasza ukochana zatoka nie sięga - wszędzie tam doświadczysz czopu, to tylko kwestia z której strony i jak mocno wieje :wink:

..OTÓŻ TO :idea: zależy z której strony wieje - i niemal
( piszę niemal - bo np w Pucku - trudno mi sobie wyobrazić w ogóle możliwość płaskiej wody :think: )
wszędzie się może zdarzyć zarówno super czop (np słynna płaska Rewa - miewa całkiem często TURBO czop, jak każdy wie :hand: )
jak i najbardziej płaska w danym dniu woda
sęk w tym, że JEŚLI komuś zależy na płaskiej wodzie (bo są zwolennicy fal / znam-rozumiem :thumb: i być może są zwolennicy czopu - nie znam / nie rozumiem :hand: )
to jedzie na spot z płaską, w danym dniu wodą
Jastarnia w przedostatnią niedzielę, na ten przykład , nie była najlepszym wyborem, dlatego też pytałem: CO skłania jadących tam (dalej niż np do Chałup) by tam pływać, bo chciałbym poznać te "plusy"
takim jej plusem np może być np brak tłoku - ale ..akurat całkiem sporo osób tam pływa, więc.. nie bardzo jest to plus

boldek pisze:Darek, ja wiem że teraz dla Ciebie oprócz Eko i Brasił to tylko jeszcze Rewa się liczy :wink:

nie jest to prawda - liczy się dla mnie KAŻDY spot, który danego dnia ma szansę być najlepszym dla moich potrzeb
a kilkanaście lat doświadczeń szukania w PL (ale nie tylko) tych spotów, pozwalają z dużą szansą wybrać danego dnia ten najlepszy,
biorąc pod uwagę WIELE kryteriów..

jeśli chodzi o Chałupy, to zimą z kilku powodów dla mnie wygrywają CH3
- niski zimą poziom wody - tam jest wtedy optymalny / latem gdy jest wysoki - tam jest głęboko, a na "innych spotach" Chałup wtedy jest lepiej
- co się z tym wiąże optymalna głębokość akwenu - bezpieczna do skakania (nie jak Draga i Maszoperia - z wodą do pół kostki oraz na tyle płytka, że jeszcze płaska właśnie w propo czou..)
- łatwy dojazd, wjazd na Kemping, możliwość parkowania na samej plaży
- miejsca do przebrania, knajpa do ogrzania , zjedzenia
- ktoś, kto w razie potrzeby widzi
- etc..

Rewa się dla mnie liczy ..do sezonu, bo zimą da się tam pływać
jak każdy wie, latem a nawet już wiosną i późną jesienią akwen jest ZMIAŻDŻONY ilością ludzi na wodzi (poza nocą i gdy nie wieje..)
i jak dla mnie to go dyskwalifikuje :?
Zimą? ..najgorszą sesję zimą w Rewie miałem lepszą, niż ..najlepszą miesiąc temu w RPA.. trudno uwierzyć?

peace

Awatar użytkownika
boldek

Post11 mar 2015, 12:03

boldek pisze:Darek, ja wiem że teraz dla Ciebie oprócz Eko i Brasił to tylko jeszcze Rewa się liczy :wink:
Ziomek. pisze:nie jest to prawda(...)

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale przy tym fragmencie dałem buźkę: :wink: co miało oznaczać mały żart z mojej strony.

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post11 mar 2015, 12:24

Ziomek. pisze:dlatego też pytałem: CO skłania jadących tam (dalej niż np do Chałup) by tam pływać, bo chciałbym poznać te "plusy"

Największym plusem jest po prostu fakt, że w większości przypadków jak wieje S to tam wieje mocniej aniżeli na Chałupach i niżej. Wiem, że masz inne zdanie na ten temat, więc nie zamierzam nawet polemizować. Wystarczy mi fakt, że wielokrotnie to zostało sprawdzone :) Inne plusy sam wymieniłeś, pozdrawiam :mrgreen:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post11 mar 2015, 16:19

jacamakajta pisze: Wiem, że masz inne zdanie na ten temat, więc nie zamierzam nawet polemizować. Wystarczy mi fakt, że wielokrotnie to zostało sprawdzone :) Inne plusy sam wymieniłeś, pozdrawiam :mrgreen:

..tak, przeze mnie też, właśnie dlatego mam inne zdanie na ten temat :thumb:

w przedostatnią niedzielę kilkadziesiąt osób sprawdzało TO - dokładnie przy południowym kierunku
po przepłynięciu z Jastarni do CH3 - stwierdzono gremialnie , iż wiatr tu jest silniejszy a czop nieporównywalnie mniejszy, o temperaturze wody nie wspominając..

dlatego zastanawiałem się CO ciągnie TAM by zrobić tych kilkanaście km więcej ..może atrakcyjna trasa widokowa - też ją bardzo lubię , najbardziej z pozycji roweru :thumb:

..wiem, że masz inne zdanie na ten temat, więc nie zamierzam nawet polemizować. Wystarczy mi fakt, że wielokrotnie to zostało sprawdzone :)

peace

Bangerek

Post11 mar 2015, 16:42

Wyglada, ze jutro wejdzie jednak , ktos sie pisze?

wiechu
Deska: Blade Deuce
Latawiec: LF Nirvana
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post11 mar 2015, 16:51

Ja jednak jutro nie dam rady :/ . ale chetnie w piatek Rewa albo Brzezno :)

Awatar użytkownika
derhase
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2015, 20:11

I jak tam jutro Panowie gdzie latacie ? windguru pokazuje prognoze :) co gdzie kiedy ?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”