kw92 pisze:Można można by zrobić "losowanie" PRO do drużyn amatorów??
Wtedy drużyna np. 5 amatorów którzy przyjechali się sprawdzić dobierają sobie/losuje się im jakiegoś zawodnika który by z nimi był w drużynie
Myślę, że prosi chcący pobawić się z nami z automatu zadeklarują wsparcie ulubionego klubu, szkoły, zespołu.
Wprowadzanie obowiązkowego losowania nie poprawi zabawy! Nic na siłę.
Poczekajmy na pierwsze wspólne zawody i zobaczymy.
jacekdaktera pisze:Witam. Cieszy fakt zrozumienia, że zawody amatorskie naturalnie kreują zawodników. Ale do rzeczy. Zawody amatorskie są dla amatorów. Część z Panów planuje wygrać zawody zanim się jeszcze rozpoczną. Oczywiste jest, że skoro celem zawodów jest dopuszczenie do ścigania się największej liczby uczestników to organizator powinien zadbać o równe szanse. Oczywiste jest, że TT o dł 170 cm i kite race mają przewagę nad standardowymi modelami desek o dł 130- 145 i kitami FR. Oczywiste jest tez, że gdy nie bedzie wiało na 12 to większa część uczestników zwyczajnie będzie siedział na plaży. Pozostaje więc przestać kombinować ze sprzetem aby juz na starcie wygrać z kolegą i ustalić minimalny limit wiatrowy np na poziomie 13 węzlow i wielkości kite np 14m2.
Jacku - dzięki za uwagi. Już Ci odpowiadam, że limit na max rozmiar latawca jest słaby bo przeczy kompletnie Twojej chęci równorzędnej walki.
Nie dajesz szans zawodnikom wagi ciężkiej. 14m latawiec w rękach 50kg chłopca będzie działał jak 20m w rękach grubego na 100kg.
Limit wiatrowy 13kts - na 7 planowanych edycji i w sumie 15-17 dni zawodów przeprowadzisz wyścigi może w trzy dni.
My mamy bawić się na wodzie a nie tylko na plaży

To zawody kiteboardingowe.
Nagrody. To temat najważniejszy i dobre jego rozwiązanie gwarantuje udział zawodników w kolejnych zawodach. Nagrodę powinien dostać KAZDY uczestnik. Wystarczy dyplom. Powinny być kategorie wiekowe nie warunkowane ilośćia zgłoszonych zawodników. Wtedy jest szansa na imprezę, którą bedzie się wspominać.
Oczywiście przekażę ale nie obiecuję że tak będzie. Regulamin zawodów pzkite klarownie wskazuje ile czołowych miejsc ma być nagradzana, medalami, dyplomami, pucharami.
Namawiam rownież do dania szansy amatorom na deskach wave i mutantach. W końcu to zabawa.
Na deskach wave?
Jacku to są zawody TT Racing. Jak Ci zależy na ścigajacych-się-inaczej to proszę zrób cykl Wave Racing
A po nich mutacja ścigania się czyli Mutant-Racing
Siepływa też pisze o tym:http://www.sieplywa.pl/siewie/8089/Amat ... TwintipachPS. Przepisy mamy zatwierdzone. Czekam aż admin znajdzie czas na wrzucenie ich tutaj (mam nadzieję, że do jutra):
http://pskite.pl/index.php/zawody/przep ... -2015.htmlPS.2.
Teraz pytanie dla Was.Mogę poświęcić 2 dni mego życia na napisanie FAQ dla TT Racerów. Przewodnik o startach, technice, przepisach, procedurach, protestach itd.
Czy chcecie tego?
Jeśli tak to prosze o nurtujące Was pytania. Jak pojawią się przepisy to proszę przejrzyjcie je i myślę, że część z Was będzie lekko przestraszona.
Już odpowiadam:
Nie taki diabeł straszny jak go malują!