Promo video:
https://vimeo.com/136388788
Deski:
http://www.nobilekiteboarding.com/
Moim zdaniem grafiki super, zdecydowanie lepiej niz 2015, ale to oczywiscie kwestia gustu.
50/fifty na zywo:

boldek pisze:Nie czepiam się absolutnie Nobile, bo wiadomo jak to jest u producentów kite, ale śmiesznie to wygląda jak człowiek startuje w zawodach w 2015 roku na desce z przyszłości (2016 roku)Tak mi się po tej naklejce Forda skojarzyło...
boldek pisze:Nie czepiam się absolutnie Nobile
jedi1 pisze:Zresztą nie wiem, co tu się czepiać...
jedi1 pisze:Tak każda firma działa. Zwykle premiery sprzętu 2016 są w Sankt Peter Ording. Na wcześniejszych zawodach często mają już przyszłoroczny sprzęt, tylko np. z grafiką tegoroczną. Kiedyś muszą to testować.
abdul pisze:Ja plywam na nhp 134/41 i waze 95kg i mam ok
seba76 pisze:Cytuje:Niestety NHP to jest deseczka dla bardzo lekkich osob. Na zdjeciu ponizej po lewej widac jak mocno wygina sie przy popie. Po prawej stronie inna normalna deska.
Totalna Bzdura ! Wyraźnie jest napisane w tabelach Jaki rozmiar - na Jaką Wagą Ridera - Zalecane przez Producenta - co nie zmienia faktu ze nawet na małych rozmiarach mogą spokojnie pływać cięższe osoby i deska dalej świetnie ostrzy pod wiatr itd
130 - 50-70kg
134 - 60-85kg
138 - 75+
evens77 pisze:Dzięki uprzejmości Surfcenter.pl miałem okazję popływać na nowej desce Nobile NHP 2016r w rozmiarze 134/31. Kształt deski został zmieniony w porównaniu do modelu z 2015r, zmieniono również rocker jak i dno - podwójny concave, podobny według mnie do 50 fifty. Deska daje dużo frajdy z pływania zarówno na płaskiej wodzie i na zafalowanej zatoce. Bardzo fajnie ostrzy, dobrze wybija z krawędzi, nie jest twarda, nie tłucze po kolanach, łatwo się na niej lądowało i odpływało po skoku. Bardziej przypadła mi do gustu niż model NHP z 2015r. Pokład deski pokryty jest podobnym materiałem jak w 50 fifty z 2015r i modelu na 2016r. Grafika dużo lepiej wygląda w realu niż na zdjęciach, czy w katalogu. Pływałem na tej desce z najnowszym modelem padów i strapów SP Raptor Qsr wyposażonymi w nowy system regulacji - brak rzepów. Pady i strapy mają zmieniony kształt, bardzo komfortowe i wykonanie pierwsza klasa - polecam przetestować.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości