namor pisze:bartekk - czy miales na mysli rozmiar 16m2, czy to generalna ocena rebeli w calej rozmiarowce?
bartekk pisze:Cześć,
takie porównanie nie ma w ogole sensu, ponieważ to są dwa całkowicie inne latawce.
Rebel jest stricte dla osób poczatkujących, jest DUŻO wolniejszy(mało tego Rebel to jest MUŁ wśród latawców:), wybacza więcej błędów i jednocześnie jest mało progresywnym latawcem.
Moim zdaniem jedyna zaleta tego latawca, jeżeli ktoś nie jest osobą poczatkującą i nie planuje nic więcej robić na wodzie oprócz pływania lewo, prawo(bo zwroty to już dla niego DUŻO), to całkiem niezły hang time, może nawet lepszy od bandita.
Można powiedzieć że bandit to przeciwieństwo rebela
JanuszD pisze:Zgadzam się z Mikolpą, że to nie jest kite do UH, ale do początków UH się nadaje, na Rebelu 12 wylądowałem swoje pierwsze Raley.
Mikolpa pisze:JanuszD pisze:Zgadzam się z Mikolpą, że to nie jest kite do UH, ale do początków UH się nadaje, na Rebelu 12 wylądowałem swoje pierwsze Raley.
A Ty doszedleś wogóle do zwrotów na rebelach? Czy to za duże wyzwanie?![]()
W najbliższym czasie jak kolega użyczy to przetestuje rebela 18m, porównam do starszych 16 i do swojego rrd addiction 18m. Do bandita raczej nie porównam bo ja to raczej tylko lewo prawo
Qba-EPP11 pisze:Mikolpa pisze:JanuszD pisze:Zgadzam się z Mikolpą, że to nie jest kite do UH, ale do początków UH się nadaje, na Rebelu 12 wylądowałem swoje pierwsze Raley.
A Ty doszedleś wogóle do zwrotów na rebelach? Czy to za duże wyzwanie?![]()
W najbliższym czasie jak kolega użyczy to przetestuje rebela 18m, porównam do starszych 16 i do swojego rrd addiction 18m. Do bandita raczej nie porównam bo ja to raczej tylko lewo prawo
Możesz porównać tą 18tke do mojej 7 f one Revolt, czyli taki tańszy bandit
JanuszD pisze:
Pytanie co takie porownania mialoby dac?
Kto wyzej i dluzej?
Szybciej?
Kto plywa jak wieje 8 wezlow?
Kto przezyje jak wieje 20 wezlow?
Czy jakies inne kryteria? Bo nie za bardzo widze inne zastosowanie tych latawek.
Kosa1337 pisze: I okazuje się mało na moje 90 kg i szukam czegoś co mi uzupelni zakres 10 20knt .
bartekk pisze:Cześć,
takie porównanie nie ma w ogole sensu, ponieważ to są dwa całkowicie inne latawce.
Rebel jest stricte dla osób poczatkujących, jest DUŻO wolniejszy(mało tego Rebel to jest MUŁ wśród latawców:), wybacza więcej błędów i jednocześnie jest mało progresywnym latawcem.
Moim zdaniem jedyna zaleta tego latawca, jeżeli ktoś nie jest osobą poczatkującą i nie planuje nic więcej robić na wodzie oprócz pływania lewo, prawo(bo zwroty to już dla niego DUŻO), to całkiem niezły hang time, może nawet lepszy od bandita.
Można powiedzieć że bandit to przeciwieństwo rebela
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości