dpacior pisze:North z tego co kiedyś czytałem eksperymentował z wysokością Y. Dice jest na to wrażliwy i trzeba uważać żeby roczniki baru i latawca się pokrywały
MWILCZ pisze:Ktoś mi podpowie ,czy oprócz kolorów gripów czymś się różnią bary Northa z lat 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016
Mikolpa pisze:MWILCZ pisze:Ktoś mi podpowie ,czy oprócz kolorów gripów czymś się różnią bary Northa z lat 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016
o 4 linkowych nic nie wiem, o 5 mogę co nieco napisać. O który pytasz?
NEMO pisze:2012 jest ok,
w 2013 może zniszczyć się przelotka depowera, jest plastikowa i wymienialna, ale miałem kilka takich przypadków,
2014 całkiem fajny, czasami łamią się tez przezroczyste czerwone skrzydełka, po bokach, które wyjmuje się by wyregulować bar,
2015 minimalne zmiany w stosunku do 2015, głównie koloru
ale ogólnie są to bardzo przyjemne bary
Mikolpa pisze:NEMO pisze:2012 jest ok,
w 2013 może zniszczyć się przelotka depowera, jest plastikowa i wymienialna, ale miałem kilka takich przypadków,
2014 całkiem fajny, czasami łamią się tez przezroczyste czerwone skrzydełka, po bokach, które wyjmuje się by wyregulować bar,
2015 minimalne zmiany w stosunku do 2015, głównie koloru
ale ogólnie są to bardzo przyjemne bary
w sumie to tak, ale ja bym to ują trochę inaczej![]()
2012 to jak dla mnie całkiem inny bar, dużo zmian, zwłaszcza sposób regulacji na sterówkach, inna knaga, inny chicken, inna zrywka, ta sama wysokość V.
Trust bar 5th 2013 do 2017 to prawie identyczne bary, zmiany kosmetyczne, plastikowe pokrywki są we wszystkich i we wszystkich można je łatwo połamać, zwłaszacza jak się spieszymy z regulacją a pod pokrywką jest piasek. Nie ma róznic w wysokości V ani w niczy co by miało wpływ na latawiec.
2013 biało czarny, często odkleja się owijka bo mieli jakiś słaby klej
2014 niebiesko granatowy, szybko go sprzedałem bo jakoś kolory mi się myliły![]()
2015 oczojebno żółto granatowy, mój ulubionyw tym roczniku zmienili trochę chicken loopa, zrobili go bardziej okragłego, wczesniej był jajowaty, to zmiana niby na lepsze pod wypinkę, ale nie znam się na tym więc się nie wypowiem czy to lepsze.
2016 różowo granatowy
2017 jasno niebiesko granatowy, jak dla mnie kolorystycznie podobny do 2014
Uwaga bo chyba od 2014 wypuszczali też 5 linkowy wakestyle bar a to jak dla mnie całkiem coś innego, w 2017 ma być też 5 linkowy Click bar a to z koleji już zupełna zmiana.
walo1 pisze:Witajcie.
Mam prośbę jeśli ktoś ma zdjęcia lub mi powie jak są połączone linki w barze Trust Bar 4 linkowy z 2012r. Dokładnie tam gdzie się zaczynają rozchodzić linki mocy tzw. Y, czy tam jest to powiązane linka- linka czy jest jakieś oczko i stoper ball.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
jadziek pisze:walo1 pisze:Witajcie.
Mam prośbę jeśli ktoś ma zdjęcia lub mi powie jak są połączone linki w barze Trust Bar 4 linkowy z 2012r. Dokładnie tam gdzie się zaczynają rozchodzić linki mocy tzw. Y, czy tam jest to powiązane linka- linka czy jest jakieś oczko i stoper ball.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
podpinam się pod temat, mam używany bar 2012 i bez tego stoper balla po użyciu systemy bezpieczeństwa "eject" bar ucieka pod sam latawiec - nie sądzę, że fabrycznie też tak było
poki co zrobiłem prowizoryczne zabezpieczenie (okręciłem cienki sznurkiem - i mam taką "gdule", która zatrzymuje się na barze), że bar teraz zatrzymuje się w okolicach "V" ale wolałbym , żeby to był ten stoper ball zbliżony do fabrycznego (kupiłem nawet kulki na aliekspresie)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości