matsor pisze:Niestety
Kubs0n pisze:Czy ktoś znalazł żółtą walkie-talkie firmy motorola dziś w Osłoninie?
młodziak pisze:czołem forumowicze!
jako, ze moje pytanie w dziale zrob to sam pozostało bez echa- to zwracam się do Was.
Moze ktorys z Was sie z tym spotkał...
Otóz podczas pompowania balona poza latawka (ustami) zaczęła m się robić taka oto gulajka w okolicyy inflatea.
Czy ktos sie spotkal z podobna sytuacja?
Pozdrawiam
KarlsonzDachu pisze:młodziak pisze:czołem forumowicze!
jako, ze moje pytanie w dziale zrob to sam pozostało bez echa- to zwracam się do Was.
Otóz podczas pompowania balona poza latawka (ustami) zaczęła m się robić taka oto gulajka w okolicyy inflatea.
Pozdrawiam
Za dużo tłustego. Cholesterol Ci się odkładaA na poważnie- za mocno dmuchałeś.....
młodziak pisze:KarlsonzDachu pisze:młodziak pisze:czołem forumowicze!
Pozdrawiam
Za dużo tłustego. Cholesterol Ci się odkładaA na poważnie- za mocno dmuchałeś.....
Cholibka, no właśnie specjalnie nie uzywalem pompki zeby nie narazic balona na niebezpieczenstwo
jakie mogą być tego następstwa?
kuicets pisze:Tak na czuja to chyba żadne - balon ma trzymać powietrze, ale faktyczny opór ciśnieniu to dopiero stawia materiał tuby. Bez materiału tuby balon jest delikatny jak... balonNie wierzę, żeby sam utrzymał powiedzmy 8psi (myślę, że nawet połowa tego by go rozdupcyła), którym pompujemy lataki. Tak więc jak wsadzisz balona do tuby, to wątpię, żeby w tym miejscu działo się coś szczególnego. Przyjmie kształt tuby is wsio
młodziak pisze:kuicets pisze:Tak na czuja to chyba żadne - balon ma trzymać powietrze, ale faktyczny opór ciśnieniu to dopiero stawia materiał tuby. Bez materiału tuby balon jest delikatny jak... balonNie wierzę, żeby sam utrzymał powiedzmy 8psi (myślę, że nawet połowa tego by go rozdupcyła), którym pompujemy lataki. Tak więc jak wsadzisz balona do tuby, to wątpię, żeby w tym miejscu działo się coś szczególnego. Przyjmie kształt tuby is wsio
kurczaki wlasnie tez tak przypuszczam, ale zastanawiam sie czy ewentualne 'rozerwanie' balona pod wplywem cisnienia nie spowoduje rozerwania materiału?
pozdrawiam i dzieki za odpowiedz!
KarlsonzDachu pisze:
Nie spowoduje. Bo niby jak miałby się rozerwać balon w tubie. Odwrotnie- tak.
młodziak pisze:czołem forumowicze!
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości