Z tego co zauwazylem to czym wyzej sie jest tym lepiejTroche przeraza to ale generalnie nie jest tak zle przy udezeniu o wode...
...idziesz w dobrą stronę

Z tego co zauwazylem to czym wyzej sie jest tym lepiejTroche przeraza to ale generalnie nie jest tak zle przy udezeniu o wode...
Atris pisze:Kubs0n pisze:Kiteloopy na 12m?? WykluczoneWeź 9m na lekkiej niedowiewce i próbuj
A mozesz wyjasnic dlaczego wykluczone? W czym 12m jest takie zle, ze wykluczone?
Kubs0n pisze:Atris pisze:Kubs0n pisze:Kiteloopy na 12m?? WykluczoneWeź 9m na lekkiej niedowiewce i próbuj
A mozesz wyjasnic dlaczego wykluczone? W czym 12m jest takie zle, ze wykluczone?
Mówie o dynamicznych skokach z loopem, nie o zwykłym obracaniu latawcem o 360stopni. Jeśli wyskoczysz i zakręcisz loopa 12tką gwarantuje Ci, że latawiec Cię "nie złapie" i przyjmiesz cały impet z lądowania na kolana. To dlatego, że 12m jest za wolne aby zdążyć wrócić do zenitu i Cię złapać. Chodzi o to aby kręcić loopy wysoko żeby latawiec miał czas na złapanie i gładkie lądowanie, do tego najlepiej nadają się latawce od 10m w dół. A jeśli chodzi o samo obracanie latawcem o 360 to i 19m kręciłem przy słabym wietrze żeby w ogóle móc płynąć no ale chyba nie o takich loopach mówimy
Atris pisze:
kuicets pisze:Odkopię - Downloopy i kl na wodzie w miarę ogarnięte...
kuicets pisze:Odkopię - Downloopy i kl na wodzie w miarę ogarnięte i mam szybkie pytanie - pierwsze próby kl w locie, czyli pussy loopy czy też heliloopy można próbować na 12m delta (Airush Lithium) czy czekać raczej aż powieje ciut mocniej i na OK mocy 9
Grzegorz KiteLife pisze:kuicets pisze:Odkopię - Downloopy i kl na wodzie w miarę ogarnięte i mam szybkie pytanie - pierwsze próby kl w locie, czyli pussy loopy czy też heliloopy można próbować na 12m delta (Airush Lithium) czy czekać raczej aż powieje ciut mocniej i na OK mocy 9
Na 12m airushowej delcie kl w locie? Hmm to musisz naprawdę wysoko wybić sie by to miało czas zatoczyc pętleJak mówił KubsOn poczekać na warun dla 9m.
kuicets pisze:Grzegorz KiteLife pisze:kuicets pisze:Odkopię - Downloopy i kl na wodzie w miarę ogarnięte i mam szybkie pytanie - pierwsze próby kl w locie, czyli pussy loopy czy też heliloopy można próbować na 12m delta (Airush Lithium) czy czekać raczej aż powieje ciut mocniej i na OK mocy 9
Na 12m airushowej delcie kl w locie? Hmm to musisz naprawdę wysoko wybić sie by to miało czas zatoczyc pętleJak mówił KubsOn poczekać na warun dla 9m.
Spodziewam się że nie zatoczy ale z drugiej strony... nawet jeżeli nie, to co? To dokrece po lądowaniu, a odruchy w krew zaczna już wchodzić...
Jeden feler - trochę rześko na eksperymenty i kąpiele ale z drugiej strony... Lubię sobie mówić, że mieszkamy w polskiej Kalifornii... z tym, że jaki kraj taka Kalifornia
Czekając na sobotę![]()
![]()
Grzegorz KiteLife pisze:Oczywiscie wcześniejsza wizualizacja to podstawa udanej próby.
Grzegorz KiteLife pisze:Nagraj swoje pierwsze próby kl bo może to być dobra pamiątka
kuicets pisze:
Lubię nagrywać i taki jest właśnie planTylko chciałbym tez zaparkować gopro zeby nie bylo tylko POV ale nie mam pomysłu jak to stabilnie zrobić na wodzie >1m... bo po kolana na pierwsze próby to raczej nieeeeee
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości