a pozycja padów jak najbardziej naturalna (wygodna)

kuicets pisze:Pain IQ pisze:kuicets pisze:Prawie Szwagrowi wierzę bo zostało ponad trzy cwierci. Ale i tak postaram się 4.
A u nas:
nie myslisz, że warto na tym xenonie mieć chociaż lekką kaczkę na padach?
przecież w tym ustawieniu masz stopy niemalże równolegle...
sorry za off...
Jo, miałem kaczkę, i zawsze wykręcałem stopy żeby lepiej leżało - jak zrobiłem prawie równolegle to ideolo dla mnie. Znacznie lepiej mi trzymać krawędź!
BTW - radzę każdemu spróbować chociaż - cofnąć Pady max w stronę krawędzi i wyzerować kaczkę - efekt może zdziwić. Kaczka wymusza pozycję przednia noga prosto tylna ugięta (a nie dwie mniej więcej podobnie ugięte) a to oznacza prawie cały przód wystający z wody i w efekcie 1/3 krawędzi w powietrzu. Jak mam ustawione tak jak teraz, to przedni fin cały czas w wodzie - i o to moim zdaniem chodzi.
donaj pisze:
Równolegle ułożone pady może i fajne ale mocno kontuzyjne. Dlatego że przy siadzie kolana muszą lekko na zewnątrz wychodzić. Najlepiej ułożyć tak pady jak twoje kolana pracuja na "sucho". Przy mocnym ładowaniu / coś źle wylądujesz i...
donaj pisze:
Równolegle ułożone pady może i fajne ale mocno kontuzyjne. Dlatego że przy siadzie kolana muszą lekko na zewnątrz wychodzić. Najlepiej ułożyć tak pady jak twoje kolana pracuja na "sucho". Przy mocnym ładowaniu / coś źle wylądujesz i...
Turbo_Sen pisze:donaj pisze:
Kolego jak już taki OT (bo od tego chyba jest forum umawiania się trójmiasto) wyjaśnij dlaczego taka pozycja jest bardziej urazyjna? Jak skoczyłbyś z 1m na trawę w butach to też byś ustawił nogi w kaczkę czy ustawił je równolegle?
Inna sprawa, że jak ląduje to moim zdaniem powinno najpierw się dotknąć wody nogą z tyłu a później przednią, takie lądowanie powinno być lepiej amortyzowane
Kisiel pisze:Kuźnica...Rewa mew...cała zatoka dziś wygrała główna nagrodębyło bajecznie kosmicznie wspaniale
![]()
![]()
![]()
kuicets pisze:Widzę Sopot hula na foil ideolo, TT ciut słabo chyba ale coś się ślizgaja.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości