m3xicanSlut pisze:Potrzebuję porady co do mojego zestawu. Obecnie mam Cabrinha Switchblade 12m oraz Cabrinha Moto 14m i deską Slingshot Misfit 143cm.
Jednak z uwagi na to że na moim spocie ( otwarty, lekko przesłonięty ocean) wieje najcześciej 10-20knots( moze i coś tam więcej ale raczej rzadko) ale jest też ogromna iloscią dni slabowiatrowych 10-14knots.
Mega mi zależy żeby pływać w slabo wietrzne dni wiec zamowilem Cabrinha Contra 15m + Flydoor6. I teraz pytanie co zrobić z pozostalymi kajtami. Czy powinienem sie pozbyc 12m czy 14m ?
Moja waga to 88kg. Od ilu kontsów Cabrinha Switchblade 12m może plywac przy mojej wadze ? ..Moto 14m wiem że minimum 14knots potrzebuje a najlepiej z 15knots wymaga żeby coś zdziałać.
Duża deska + duży latawiec = wątpliwy fun. Jak wspomniał kuicets, dość szybko może Ci się znudzić takie pływanie.
Ja ważę max 78kg i na SB 12m2 od 13-14knt czuję jakiś fun z pływania a najlepiej jak wieje ponad 15knt. Switchblade raczej nie jest mistrzem dolnej granicy zakresu wiatrowego. Lubi mieć więcej wiatru niż mniej. Jak dla mnie, to górna granica jest znacznie większa niż dolna.
Jak już masz się bujać prawo-lewo, to faktycznie pomyśl o foilu. Nauczysz się pływać a potem może i poszalejesz jak będziesz cisnął na progres