No wiec bylem i wiem.
Wyciag wake jest: pod Sofia, w miejscowosci “Kaziszane”. Od centrum taksowa jakies 40 minut (jakies 7 eur). Moj taksowkarz absolutnie nie znal tego miejsca. Jedzie sie dziurawymi drogami przez jakies brudne cyganskie osiedla i porozwalane fabryki, generalnie niezly klimacik. Potem w centrum Kaziszane widzimy stado krow idacych nie przez, ale centralnie wzdloz jezdni, samochody slalomuja miedzy nimi

Na miejscu dopiero czwarta zapytana osoba wie, gdzie jest “jezioro” i “wyciag wake”.
Wake jest, male dlugie i waskie sztuczne jeziorko, wyiag obejmuje je cale, wiec dlatego zakaz kapieli. Na moje oko, jakies 5 km/h wolniej niz w Wiedniu, wiec jakies 25 km/h. Tez na moje oko, jak koles wzialby ostrzej przycial z jednej strony, wjechalby w kolesia przycinajacego ostro z drugiej strony.
Niestety liczylem na wypozyczenie sprzetu na miejscu, ale nie maja nic oprocz starganych nart wodnych, wiec wrocilem do centrum Sofii ta sama taksowka w inny klimacik: SUVy i wielkie niemieckie limuzyny i cabrio z przewiajacymi sie miedzy nimi starymi Ladami i Skodami

Fajny kontrascik.
Tyle z wake’a z Sofii.