Flysurfer Pulse vs. Psycho III - TEST

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post10 lip 2007, 21:47

:clap: :clap: :clap:

Piękna recenzja!!! Teraz to się dopiero zacząłem zastanawiać :

PULSE czy PSYCHOIII :think: :think: :think: ???

...ale czas pokaże!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

toomaj
Kontaktowanie:

Post11 lip 2007, 07:28

Yanosik nic prostszego jak juz zaczniesz porzadnie smigac, a wierze ze nastapi to niebawem - wez do rak jednego i drugiego i sam sie przekonaj co bardziej ci odpowiada :idea:

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post19 lip 2007, 23:33

jako szczesliwy uzytkownik psycho 3 10m musze przyznac ze tomaj strzelil w 10 ke z tym opisem :clap:
Na początku przerazila mnie ilość linek ale okazalo sie ze prawie nigdy sie nie splączą jesli zastosujesz sie do zasad zwijania i rozwijania latawca(2 razy podwialo mi latawiec i sie troche pokielbasilo ale to wylącznie moja wina).Airman wszystko wytlumaczyl i gra gitara.
Co do przygotowania do plywania to tak na prawde najwiecej czasu zajmuje zakladanie pianki reszta to po prostu rozwijasz i startujesz (jak chcesz samemu)restart z wody jest tez banalny - ostatnio na wzburzonym morzu w Lebie 2 razy bez problemu wstal(nie mialem gruntu), w deszczu tez nie zauważylem zmian w prowadzeniu a lalo caly dzień
jedyne co mnie denerwuje to zwijanie przy mocnym wietrze- przyda sie osoba do pomocy poza tym jak dla mnie jest piekielnie szybki i ma niesamowity de power.
:thumb:

toomaj
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 08:00

dodam tylko ze ostatnio przetestowalismy ROZKLADANIE I SKLADANIE kompletnie latawca W WODZIE :idea: (na razie z gruntem :wink:)

z uwagi na brak miejsca ostatnio na powidzu i na kamienicy, a robi sie to tak
:roll: :

po pierwsze trzeba sie przylozyc przy KAZDYM SKLADANIU LATAWCA, tak aby linki nie byly popieprzone i wystarczy wtedy odwinac bar. Jedna osoba trzyma latawke stojac w wodzie (latawka moze sobie unosic sie na powierzchni wody) druga odwija linki z baru. Osoba z latawka rozklada go i kladzie na powierzchni wody zajmujac sie z grubsza linkami przy czaszy.

Dalszy etap dzielimy na 2 wersje:
a) dla nieprzezornych:
osoba z barem startuje i modli sie ze wszystko z linkami ok ;)

b) opcja dla przezornych:
startujacy kladzie bar na wodzie (oczywiscie plywa), myka szybko do latawki trzymanej przez kompana, "zbiera" linki i przechodzi w strone baru sprawdzajac je. Z reguly wystarczy tylko odkrecic 1-2 razy i jest cacy. Mozna tez startowac ze skreconymi, ale ..... sami wiecie lepiej miec pewnosc ze wszystko oki

Teraz konczy sie rola "trzymacza" - po prostu zostawia latawke na wodzie - startujacy pociaga za przody, latawka pompuje sie bez problemu, ale nie napieprza od razu do gory jak na ladzie, bo woda ja nieco trzyma. Jest wiec troche czasu aby zanim wystrzeli w gore dac ja bardziej do krawedzi, co powoduje ze start jest spokojniejszy.

Lądowanie i zwinięcie na wodzie tak samo tylko ze na odwrót :lol:

Na razie nie czuje sie gotowy robic rozwiniecie i start zupelnie samemu, oraz bez grutnu, ale ze sie da - widzialem - gdzies jest taki filmik :)

pozdr

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 08:50

da się da się i to nawet łatwo zarówno zwinąć jak i rozwinąć. Zwijać samemu można na przykład z pomocą systemu bezpieczeństwa.
I zapomniałeś jeszcze powiedzieć przy starcie, że trzeba najpierw go trochę napompować na wietrze, żeby jednak się na tej wodzie unosił a nie nabrał wody ;)

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 09:22

kowal pisze:ma niesamowity de power.

no nie wiem :) w pamietna sobote 7.7.7 ja na 14 vegas moglem a rafał
na 10 psycho nie mogl :) :twisted:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 09:28

A ja wczoraj odebrałem nowiuteńkie świeżuteńskie psycho 3 10, więc jak tylko coś powieje to napiszę wszystko co trzeba wraz z porównaniem do pulse'a 10.
Jak narazie zaskoczył mnie (a o tym chyba nikt nie wspominał) wygląd baru (jest zupełnie inny nawet od tego jaki jest w pulsie) - jest grubszy, wygląda na lepszej jakości, w ogóle taki bardziej wypas. Nie podoba mi sięco prawda zestawienie zieleni z czerwienią na stronie "lewej" (czyli tej "odwróconej"), ale stwierdzam, że to będzie bardzo pomagało przy pływaniu (jak jest bleee tzn że trzeba przekręcić ;) )
Bardzo fajnei też, że FS zaczął wreszcie sprzedawać kite'a z dodatkami w postaci DVD, nalepek i innych bardziej standardowych pierdółek. Ech - mogłoby powiać w ten weekend ;)

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 09:52

A startuje ktoś na komorowcach Pkra albo Kpwt?

yanosik
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 10:58

Kosek pisze:
kowal pisze:ma niesamowity de power.

no nie wiem :) w pamietna sobote 7.7.7 ja na 14 vegas moglem a rafał
na 10 psycho nie mogl :) :twisted:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...tylko zauważ, że z ciebie jest kawał chłopa i pewnie masz masę dwa razy większą od Kowala he he
Myślę, że gdybyś ty dosiadł Ps3, to dałbyś radę :)
Kowala po prostu unosiło w górę!!!

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 11:13

heh ale chodzi mi o rafała z Łeby nie o kowala.... Rafał wazy chyba ponad 80
ja 93 ale roznica w latawcach 4m2 :)

ja wiem ze psycho ma duzy depower ale to tylko spostrzezenia ze spotu :)

yanosik
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 11:23

he he Kowal vs Rafał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ooops, my mistake :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post21 lip 2007, 07:40

komorka nie bedzie wisiala na 5 tej lince bo sie bedzie skladac a Vegas moze (jak zaciągniesz depowera na maxa)problem jest jednak chyba wtedy ze sterowaniem co Kosek :wink:
ale i tak bylem w szoku jak plywales w takim wietrze na 14 Vegas a mnie unosilo pozdrawiam

Awatar użytkownika
madboy

Post28 lip 2007, 12:25

hejka moglibyscie opisac dokladniej proces ladowania samemu psycho 3 ??
bo oprocz sposobu ze spuszczeniem baru i pozostawieniu na 5 lince nie znam niestety..
dzieki z gory

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2007, 21:49

Metody lądowania masz opisane w instrukcji. Po krótce:
1. Na piątej lince. Nie ma co wyjaśniać
2. Przy słabych wiatrach - zaciągajac linki sterujące. Łapiesz za rączki, ściągasz dosyć dużo (trzeba wyczuć) i kite zaczyna opadać w linii wiatru. Jak wyląduje możesz wypiąć na 5 linkę, zostać tylko na jednej sterujacej, albo obie rączki i CL złapać razem (jeżeli taśma depowera będzie maksymalnie wypuszczona to kite się nie podniesie).
3. Przy mocnych wiatrach - nei proponuję lądować samemu - najlepiej podać komuś do ręki. Jeśli jużmusisz to za piątą linkę. Ja czasami jeszcze robiętak, że daję kite'a na krawędź okna, a potem albo gwałtownie hamuje drugą linką i kite zostaje na ziemi, albo staram się przerzucić kite'a na krawędź natarcia. W kazdym wypadku po chwili wypinam na 5 linkę żeby się nie podniósł.
4. Niektórzy wykorzystują ściaganie jednej z linek po wylądowaniu kite'a ale ja z tego nie korzystam, więc Ci tego nie opiszę.

Awatar użytkownika
123
Postawił piwka: 14 razy

Post29 lip 2007, 20:33

Mam pytanie do fachowców, którzy pływają na Flysurferach.
Pulse 7 gdy przemieszcza się do krawędzi okna wiatrowego składa się w pół, co może być przyczyną? Nie mam doświadczenie z tego typu latawcami, ale zrobiłem MIX test i największa różnica w długości linek była poniżej 2 cm. Czy to może mieć taki wpływ na stabilność?
Poza tym latawiec nie posiada żadnych widocznych uszkodzeń.
Z góry dziękuję za fachowe porady.

Wróć do „Recenzje & Opinie”