Transport sprzetu?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
raf

Post27 sie 2007, 18:42

Czy przewoziliscie bar w bagazu podrecznym?
czy nie bylo klopotow na bramce: co to? czy to nie zostanie przypadkiem uzyte do porwania samolotu? :think: etc...

Awatar użytkownika
pmichu
Kontaktowanie:

Post28 sie 2007, 00:11

Bar miąłem w jedna stronę w walizce a w druga w quiverze (który zresztą upchnąłem za darmo - 4deski 2latawce bary i trapezy - no musialem dac 5$ na lotnisku w Hurgadzie żeby koleś byl zadowolony) wiec niestety nie wiem jak będzie z bagażem podręcznym... np. pompką przeszła na luzie w podręcznym u mojego kumpla. Ja miałem tylko sam latawiec!
Pozdro

Awatar użytkownika
RAFI242

Post04 wrz 2007, 21:26

Chyba wszystko zalezy od szczescia. Bylem w lipcu w Safadze i przewozilem deske 140cm owinieta tylko w folie z babelkami tak ze nawet wystawal uchwyt deski zeby bylo wygodnie ja nosic, nikt sie nie przyczepil i zadnych dodatkowych oplat nie zadal. Nawet nie pytal co to jest. Jedynie zglosilem w biurze podrozy ze takowa rzecz bede przewozil i mialem ja wpisana na voucherze, ktorego nikt nawet nie chcial ogladac :!: Podrozowalem egipskimi liniami czarterowymi albo cos a la w podobie :D

Fred
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2007, 16:28

galileo70 pisze:zgłosiłem elegancko Panu przy odprawie sprzęt sportowy i zapłaciłem 60 zł za obie strony. Pakiecik zawierał deskę w miękkim pokrowcu. Latawiec poszedł jako plecak.

Piszecie, że wszyscy zgłaszacie jako sprzęt sportowy. A co to jest w takim razie sprzęt sportowy? Nikt sie nie dopytuje co to właściwie jest?
Jak to w rzeczywistości wygląda?
RAFI242 pisze:Jedynie zgłosiłem w biurze podróży ze takowa rzecz bede przewoził i miałem ja wpisana na voucherze

Zgłosiłeś w biurze przewóz deski kite'owej, czy jak to było?

Awatar użytkownika
RAFI242

Post10 wrz 2007, 19:37

Dokladnie tak, w voucher mialem wpisana "deske do kitesurfingu" :D

Awatar użytkownika
raf

Post10 wrz 2007, 20:58

no i skasowali 200 pln... centralwings, rodos, golfbag 140 cm... nie bylo dyskusji, ze to moj jedyny bagaz - mowia: w srodku jest deska i placic trzeba...

rada: oplata wynosi 100 pln w jedna strone, babka mowi plac pan 200 to z powrotem nie bedzie juz doplaty. Okazalo sie, ze Grecy w zaden sposob nie zainteresowali sie quiverem. Płaćcie więc tylko 100 za przewoz w jedna strone.

Awatar użytkownika
mikucha
Kontaktowanie:

Post11 wrz 2007, 08:19

A jak z ubezpieczeniem sprzętu ? ubezpieczacie ? Ostatnio koledze nie dojechał do Hurgady a potem dostał "ustawowe " odszkodowanie 800 zł co się ma ni jak do wartości sprzetu.

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post11 wrz 2007, 10:14

no i skasowali 200 pln... centralwings, rodos, golfbag 140 cm... nie bylo dyskusji, ze to moj jedyny bagaz - mowia: w srodku jest deska i placic trzeba...

rada: oplata wynosi 100 pln w jedna strone, babka mowi plac pan 200 to z powrotem nie bedzie juz doplaty. Okazalo sie, ze Grecy w zaden sposob nie zainteresowali sie quiverem. Płaćcie więc tylko 100 za przewoz w jedna strone.

No to cie ladnie wystrugała :( Mnie nigdy nie udało sie trafic na taka bebke w obsludze. Golfbaga zawsze puszczałem bez oplat.
Kiedys w centralwings jak leciałem to babka cos brzeczała o deske do kite ze jest w bagazu i ze nalezy sie oplata za przewoz sprzertu do windsurfingu :shock: . Sciemniłem ze to jest deska do nauki plywania a zapakowana jest do quivera dla ich wygody :D zeby lepiej było w transporcie. Opłata 60zl w obie strony :). I to była jedyna oplata jaka zaplaciłem podczzas wszystkich podrózy samolotem ze sprzetem.

Zobaczymy jak bedzie w tym roku ale chyba zaczne placic bo Dakine AirWagon nie przejdzie nie zauwazony przez odprawe :(

Awatar użytkownika
kolo
Deska: nobile, North (wave)
Latawiec: Cabrinha SB5-10m

Post11 wrz 2007, 20:19

Ja lecę jutro do Hurgady, biorę Quiver z 1deską i 1latawiec, pakuję również do niego priv cichy moje i żony..Lecę z 3city i dam cynk jak to przeszło..Myślę że będzie ok.. troszkę żona się trzęsie :D

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2007, 21:22

Podbijam temat żeby się dowiedzieć jak Wam poszło :?: Będę brał 2 kite'y i dechę do tego trapezy, pianki etc. Chciałem wszystko wrzucić do quivera, ale chyba kite'y zabiorę na podręczny żeby nie ryzykować utraty wszystkiego "jakby co"....
Tylko co z barem :?: Nie chce mi się odczepiać, tym bardziej od FSa. Myślicie, że przejdzie :?:

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post13 paź 2007, 00:14

onzo pisze: Tylko co z barem :?: Nie chce mi się odczepiać, tym bardziej od FSa. Myślicie, że przejdzie :?:

Wiedziałem, wiedziałem!! :) FS jednak nie jest doskonały :P :twisted: :twisted:

Jak poszło ?
Ja bede leciał z przesiadką, najpierw wizzair a potem ryanair na Fuerteventure. Upchałem dwa kity do jednego worka, spiąłem jak mogłem i przekracza wymiar podręcznego o jakies 4 max 5 cm. Pozostałe wymiary na styk (dopuszczalne 55x40x20 a jest 59x39x20) Do golfbaga 145cm, którego mam jako jedyny bagaż wrzuciłem dwie dechy trapezy jakieś duperele do 15 kilo bo tyle pozwala ryan :(.
Może się uda, jak wrócę to się pochwalę.

Dziwi mnie, że czasem pobierają opłatę za deskę jak jest upchana jedynym bagażu. Nigdzie nie ma napisane, że nie może być w nim denia.

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 paź 2007, 18:18

Osoby lecące ze sprzętem liniami FischerAir polecam zabranie jak największego quivera napakować do niego ile wejdzie (max 50kg) i poinformować że jest to sprzęt do SURFINGU - wtedy placimy 60zl w dwie strony tak więc opłata dosć symbolicznia. wersja dla oszczędnych to 30zl w jedną strone i przy powrocie i tak nie sprawdzają :)

trasa to była WAWA-HUrghada:)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2007, 14:30

Ktos leciał AMC Airlines?

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2007, 15:10

ja lecialam AMC... w gdansku nie zaplacilam nic (mialam tylko quiver 35kg dosc duzy) ale za to przy wylocie pan beżowy wyciągnal łapke po 30$
teraz bede testowac maly golfbag + mała walizka

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2007, 15:22

Faktycznie różnie bywa....Z tego co widze to miałem farta...
Miałem zajebiście dużą torbę gdzie weszły dwa latawce i moje rzeczy - wszystko ważyło z dobre 25 kilo. Deska była spakowana w zwykły pokrowiec na deske plus miałem tez mały plecaczek jako bagaż podręczny. Deskę i bagaż poszły jako dwa osobne bagaze. Deskę opisano jako bagaż specjalny bo ponoc przekraczała jakies wymiary. Tak czy owak ani w jedną ani w druga strone nie zapłaciłem ani grosza!!!

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”