Witam wszystkich
Podłączę swoje pytanie do tego tematu.
Na wstępie powiem, że jestem bardzo początkującym kitesurferem (jeszcze nigdy nie byłem z latawcem w wodzie). Ze względu na ograniczony budżet nie chciałbym wydawać niepotrzebnie pieniędzy a co za tym idzie chcę się poradzić bardziej doświadczonych osób i kupować najbardziej praktyczne i sprawdzone rzeczy
Docelowo zamierzam pływać na jeziorze Miedwie i Zalewie Szczecińskim (Trzebierz) rzadziej Bałtyk (Międzywodzie).
Posiadam już latawiec FS Pulse I 10m2 , trapez Pat Love X-Cute.
Aktualnie jestem w trakcie zakupu deski (celowana długość to 138 – 145 cm).
Kolejnym etapem będzie zakup stroju. I tu pytanie do was….
Naczytałem się trochę o „suchych bolkach” oraz o piankach i powiem szczerze, że jestem w kropce
Mam zatem kilka pytań:
1. Czy mając „suchego bolka” będę mógł pływać np. w czerwcu/lipcu kiedy woda będzie już w miarę ciepła – czy nie będzie w nim za gorąco i czy ktoś z was tak pływa ?
2. Czy mogę kupić tylko „bolka” i darować sobie piankę czy też oba ubrania się uzupełniają np. cienka pianka lato, „bolek” wiosna/jesień?
3. Do ubrania przydałoby się dokupić rękawiczki i buty. Jakie sprawdzone modele polecacie ?
4. I ogólnie czy ktoś mógłby napisać jakie ubranie posiada (góra/buty/rękawice) i w jakich miesiącach w Polsce pływa ?
To by było na tyle…
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam