Ja bym się zastanowił Dla kogo to może być przydane.
Czy normalna osoba zaraz po kursie albo jeszcze przed może coś wziąć z tego że będzie w takim "Stowarzyszeniu"?
Patrząc na to z punktu widzenia pływającego polaka chyba nie dużo. Tak samo jak zwykły narciarz nie jest PZN.
Ale za to KAŻDY żeglarz z patentem(przynajmniej tak pamiętam) jest wpisany w rejestr PZŻ(co może być kiedyś u nas przydatne)
Dobra teraz instruktorzy. Jestem instruktorem i co chciał bym od takiego "Związku\Stowarzyszenia " oczekiwać.
Chyba dojścia do informacji jedynie.... Bo chłopaki nie zrzucą mi pod nogi biletu na Hawaje i 20 letnią laske do towarzystwa z workiem $ na drinki

O jakich informacjach mogę myśleć...
*Rejestr Szkółek, Wszystkich Polskich.(W i poza krajem)
*Dane co do szkółki oczywiście.
*Ich status"Stuff"
*No i oczywiście tu chyba nie ma wątpliwości, rejestracja wszystkich Instruktorów. I TERAZ ŻEBY MI NIKT NIE RYCZAŁ,nie trzeba zrobić przynależności .. bla bla bla...
Nie ma W POLSCE LICZĄCEGO SIĘ ZAREJESTROWANEGO STOWARZYSZENIA|ZWIĄZKU GDZIE INSTRUKTORZY DANEGO SPORTU NIE SĄ WPISANI W REJESTR!! Możecie się nie zgodzić i mi zrobić lewatywę ale TO JEST BARDZO WAŻNE !!! I DZIAŁA ZAJEBIŚCIE
Dobra, popatrzcie się na to jak działa w IKO. Rejestrujesz się ... trudno wyciągają z nas kasę... marnują nam życie... bla bla bla... ale o tym była już mowa. Ale jeśli opłacimy składki....!:
W zamian mamy proste dojście do prawie wszystkich szkółek na świecie gdzie możemy pracować, mam kupę znajomych którzy w taki sposób pomogli sobie w doborze szkółki na sezon.
To samo jest w PZN, ustawiam status na "szukam pracy", czy wystawiam ofertę na siebie, i po tygodniu miałem 20 ofert z szkółek tylko z MOJEGO WOJEWÓDZTWA !!!!
Chyba o profesjonalnych zawodnikach nie ma o czym wspominać, bo to chyba przede wszystkim dla nich jest to robione.
Tylko pytanie który zawodnik powinien się zapisywać a który nie.
Czy do KIA, Loosersów, i SKy będzie trzeba być "zawodnikiem".??? Pod zawodników wydaje mi się można podpiąć "kluby", sędziów itd jak w innych dziedzinach sportu.
Miło by było jak składka będzie dopiero od instruktora chcącego korzystać z pomocy takiego ugrupowania. Jeśli taki instruktor ma gdzieś waszą pomoc, niech tylko się zarejestruje. I może o was zapomnieć, wy wiecie za to że taka osoba kiedyś żyła, i jest\była instruktorem.... Możecie mu wysyłać życzenia na urodziny

A wybrałem opcje 2: Głównie zawodnicy, rejestracja, i bez opłat(no i sprawa którą pociągnął yanosik, wymaga usłyszenia...)
Przepraszam za nie grzeczność. ! Udanego POLEWANIA