Nowe zabawki Marka Shinn'a

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post07 paź 2010, 14:51

Smokie pisze:Mleczny sory ale ten jego skim nie jest do konca skimem bo ma nawet takie pady podgiete jak w wakeskejcie no i ksztalt tez troche taki bardziej wydłużony ;)

:D :D :D
a już nie chciałem się kłucić :thumb:
szczerze mówiąc podoba mi się ta mieszana koncepcja :thumb:

Awatar użytkownika
mleczny
Deska: canon
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 33 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2010, 01:55

Smokie pisze:Mleczny sory ale ten jego skim nie jest do konca skimem bo ma nawet takie pady podgiete jak w wakeskejcie no i ksztalt tez troche taki bardziej wydłużony ;)

Wiadomo że każdy ma swoje zdanie 8) ja natomiast pisze co mi Mark powiedzial jak zadalem mu to samo pytanie czy Waterbird to bardziej skim czy wakeskate.
Tak wiec to że skim ma inny pad nie czyni go wakeskatem ani to że jest "twintipwoaty" poprostu ewoluował ale dalej ma wlasciwości skima np. nadaje sie do plywania w slabym wietrze do czego wakeskate wogole nie pasi. :naughty:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2010, 12:57

mleczny pisze:. nadaje sie do plywania w slabym wietrze do czego wakeskate wogole nie pasi. :naughty:

co prawda to prawda... Mareczek prawde Ci powie ;)

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post21 maja 2012, 17:44

I jak? Miał ktoś tę deskę w ręku? A może ktoś chciałby taką sprzedać?

klinke
Deska: SS
Latawiec: North

Post27 maja 2012, 15:05

Ja też się ostatnio zainteresowałem tymi deskami, szczególnie Waterbirdem. Shinn sprzedaje go jeszcze w ogóle? Bo ma go na swojej stronie, ale w necie raczej nie znajdziesz u dilerów.

A co do jego kształtu, to wydaje mi się, że wakeskate czy kiteskate miałby dużo większy rocker. Waterbird jest praktycznie płaski z tego co widzę. Dzięki temu szybko startuje, nadaje się na light wind. No ale z tego co widzę, to ma typowo skejtowe zastosowania. Wydaje mi się jednak, że twierdzenie, że deska 120x51 jest na słaby wiatr jest trochę przesadzone. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.

Wróć do „Forum Główne”