LOOP tylko w signx !!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
ho

Post10 maja 2004, 21:14

to fantastycznie Panie Pedro jako doktor nie powinien Pan promowac piractwa a dokładniej chodzi mi o to ze firma loop kolejny rok z rzedu odtwarza wierne kopie latawcow renomowanych firm!! jasne ze jest to fajna opcja jesli chodzi o zakup poniewaz sa one tansze ale czy mozna krasc czyjas wiedze??!! czy na uczelniach promuje sie plagiaty?? stojac przy kasie z wyliczona gotowka nie myslimy o tym ale czy to do konca jest fair??

signx

Post10 maja 2004, 22:18

nie wiem i nie wnikam !
napisz w tej sprawie zażalenie do LOOpa lub urzędu patentowego a nie do mnie !
plagiatów nie popieram a wręcz przeciwnie !
niedługo nawet dam temu dowod !

pozdro

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post12 maja 2004, 09:44

Witam ponownie, znow napisze nie na temat (nie nawiazuje do tematu postu) zamisat oskarzac przedstawicieli producenta, moze zapytajcie firme (Loopa) moze dogadala sie z np. Gastra i szyje latawce na licencji?? Mam wrazenie ze kazdy kto poruszy jakis temat formum zaraz jest oskarzany o nie wiadomo co !!! Szkoda gadac !!! Druga sprawa do wszystkich co maja zastrzezenia co do praw patentowych!! jesli wiadomo wam o dokonaniu przestepstwa jestescie zmuszeni do poimformowania o tym fakcie odpowiednie sluzby!! Niech one rozstrzygna spor!!

Awatar użytkownika
Piotras
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 10:58

czołem, najprawdopodobniej tegoroczne Loop'y są szyte z formy Gaastry '03 ale czy jest to w 100% prawda nie jestem w stanie stwierdzic bo nie widziałem tegorocznych modeli Loop'a jak również ich nie produkuje ale jeśli tak jest to myśle, że to dobry wybór, mam jeszcze (wyprzedaje się) w swojej szkole Gaastry GXR z ubiegłego roku i musze przyznac, że ten latawiec na prawde sprawdza sie wyśmienicie zarówno w warunkach "zatokowych" jak i na miejscówkach gdzie wieją stałe wiatry termiczne. Znakomicie prowadzi się przy przeżaglowaniu! Nie stwarza większych problemów przy odpalaniu z wody nawet w warunkach wave. Mógłby troche lepiej ciągnąć w górę ale zawsze jest coś co można poprawić :) Reasumując, jeśli Loop jest szyty z Gaastry to myśle że to spoko opcja. Co do licencji i całej reszty to niech może wypowie się ktoś kompetentny

yo
Piotras

ZaŻenowany

Post12 maja 2004, 14:15

cze
dokładnie tak ! te latawce sa szyte z Gastry i juz na testach pod koniec zeszłego sezonu sprawdzały sie znakomicie ! nie jestem mistrzem, ale róznicę czuć było mocno i widac gołym okiem ! a wiec potwierdzam powyższy post ! licencja ?? no cóż, podobno w tym roku wygasa patent na szycie latawców... a zreszta zobaczcie ile na dzis juz firm szyje latawce ! nie wierze wiec ze jedni nie podgladaja innych ! wydaje mi sie ze to dobrze ze mozna kupic polskieg odobrego latawca w przystepnej cenie, bo na zachodni wielu sobie niestety nie moze pozwolic a zajawka na płyawnie jest !!!

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 14:23

signx pisze: no cóż, podobno w tym roku wygasa patent na szycie latawców...

Francuski patent czy międzynarodowy ? :lol: :lol: :lol:

The first registration was made in France, on the 16th of November 1984 to be precise, then it was registered worldwide on the 8th of November 1985. It will therefore expire so on the 7th of November 2005.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 19:18

Piotras pisze:...Gaastry GXR z ubiegłego roku i musze przyznac, że ten latawiec na prawde sprawdza sie wyśmienicie zarówno w warunkach "zatokowych" jak i na miejscówkach gdzie wieją stałe wiatry termiczne. Znakomicie prowadzi się przy przeżaglowaniu! Nie stwarza większych problemów przy odpalaniu z wody nawet w warunkach wave. Mógłby troche lepiej ciągnąć w górę ale zawsze jest coś co można poprawić :) yo
Piotras

hmmm toche odmienne mam zdanie o prowadzeniu sie gxr03 w przezaglowaniu, wysoki gorny zakres nie jest raczej tym co wyroznia ten latawiec, a winda...no coz.. jest calkiem ok, choc zawsze moze byc lepiej.
troche inaczej postrzegam charakterystyke tego latawca, nie mniej jednak bardzo mi odpowiada gxr i wg mnie wsrod zeszlorocznych produkcji jest w czolowce.

Wróć do „Forum Główne”