Mikolpa pisze:Próbowałem zmienić temat, widocznie nie udolnie dlatego nie wyszło.
Nie idź w tą stronę, moje stanowisko w tej sprawie jest jasne.
Wyobraź sobie że wchodzisz z kumplem do baru a tu podchodzi do Was kilku gości i zaczyna okładać Twojego kumpla.
a. stajesz z boku pytając dlaczego to robią? a nawet jak się okazuje po dłuższym czasie że słusznie to pozwalasz im na to dalej?
b. stajesz w obronie a dopiero później wyjaśniasz z kumplem o co chodziło?
To jest właśnie taka sytuacja, pojechaliście po Nim równo, wynik na 22m został skasowany (choć przyznam że nie wiem jak ani przez kogo), teraz obalacie kolejny, jeżeli rozmową na argumenty to ok, ale jeżeli z przytykami poniżej pasa to sorry, nie będę stał z boku.
MIkolpa - Twój kolega narobił tyle złego dla tej zabawy, dla KF.pl że nie uda Ci się jednym postem zamknąć ten rozdział

Fakt jest taki że Byku nie rozgłaśniał nigdzie Swoich wyników, nie robił z siebie rekordzisty, weszły one w aplikacje piq i zamieścił bez komentarza w zamkniętej grupie na FB.
Nie! To nie fakt! To tylko Twoja niewiedza w temacie albo ślepa wiara w funfla, który zrobił dokładnie odwrotnie niż piszesz powyżej.
Ja zamykam ten temat poniższym wpisem:
Andrzej celnie zobrazował ile brudu za paznokciami ma Piotrybyku (nie ważne czy skoczył 22 czy nie)

"Skoczek 22" nie prędko będzie akceptowany w barze zwanym KF.pl a na pewno zawsze już zapamiętany jako bajkopisarz nie okazujący żadnego szacunku dla nieschlebiających Mu.
A jeśli decydujesz się z Nim chodzić po barach to warto wiedzieć, w którym On jest niemile widziany aby samemu nie dostać po pysku

kuicets pisze:Fajnie, że sie rozumiemy i ze zgadzasz się ze 15m tam i z powrotem w 3 sekundy to lipa.
Super Kuicets za klarowne wyjaśnienia

Teraz doleję ognia do oliwy. Wczesniej na to nie zwróciłem uwagi. Powyższa dyskusja spoowdowała, że zerknąłem na moje airborn czasy podczas najlpeszej sesji.
I co? TOTAL LIPA!!!! Proszę bardzo:
11,7m - 5,2s
10,3m - 5,3s
10,4m - 4,3s
13,1m - 4,0s
12,2m - 3.6s
11,2m - 3,7s
Co gorsza mój najlepszy czas w powietrzu to 10 sekund podczas innej sesji.
Pisałem już wcześniej, że wątpię w ten wynik bo pamiętam, że latałem max 8s (liczę sobie w powietrzu a potem analizuje materiał video

- najwyższy skok 12,4m - 5,5s
- najdłuższe czasy lotu to: 9,2s dla wysokości 3,0m oraz 10,1s dla wysokości skoku 2,0m.
Moi drodzy - nie warto podniecać się tym co pokażą wam te sensory.
Pokazują one poważne błędy, a wyniki mogą być wręcz idiotyczne.
Aby dobrze się bawić w następnych latach (czemu nie?!) może powołać tutaj kapitułę ekspertów (JanuszD, Mikolpa), która sprawnym cięciem powywala śmierdzące wyniki z top listy?
Przecież to widać na pierwszy rzut oka.
Tak jak np w odczytach prędkości w w Klubie 50 (zobrazowałem tam błąd):
http://www.foilforum.pl/viewtopic.php?f=2&t=433
JanuszD pisze:Ale zadałem sobie trud i sprawdziłem te 4 pierwsze miejsca... i powiem Wam, że to wygląda tak, że każdemu wyszedł skok życia...
1 miejsce. Skok 18,7, a drugi skok 10,3 (cała sesja 7 min)
2 miejsce. Skok 17,4, a drugi skok 11,6 (cała sesja 3 godziny)
3 miejsce. Skok 16.0, a drugi skok 10 ,7 (cała sesja 51 min)
Ja powiem tak, podążając Waszą logiką to te wszystkie wyniki są mało wiarygodne. Ja mam życiówkę 9.0 metrów i na jednej sesji wyników po 8,7, 8,0, 8,3, 8,2 miałem po kilkanaście, a nie było tak że sobie skaczę po 4 metry i nagle 9.00.
Ale już np u Maria na woo skoków w okolicach 15, 16, 17 jest kilka.
Czyli moglibyśmy bawić się z ustalonymi regułami do których dodałbym jeden punkt: chcesz być pewnym najlepszego wyniku to skocz parę razy na zbliżone pułapy.
Oczywiście dla paru osób byłoby to kontrowersyjne ale dla rozsądnych oczywiste rozwiązanie

No chyba że wolimy ustalać kolejne "rekordy świata" w dragu na linie.
Aktualny rekord to lina długości 68m. Kto spróbuje z 68,5m?