Akir pisze:Pablo powinien wam te posty pousuwac. Smietnik zrobiliscie z fajnego topiku.
Jak dzieci normalnie.
...i pewnie temat potoczyłby się normalną ścieżką, bo sam chciałem napisać kilka uwag dotyczących łodzi do wake. Jednak Eska zaczęła się użalać nad niedolą ludzi bogatych, którzy w okrutny sposób są dyskryminowani i opluwani przez biedną wiekszość, a zaraz za nią użalali się Kater i pozostali ze Stowarzyszenia Niedoli i Dyskryminacji Ludzi Bogatych

...i temat, z powodu małego ironicznego żartu, wyleciał w kosmos!!!
Natomiast ja,patrząc na te ekskluzywne łodzie, chciałem coś napisać z punktu widzenia osoby, która chciałaby zorganizować porządną łódź motorową z przeznaczeniem do wake i water ski.
Zauważam jedną sprawę, że brak jest na rynku dobrych łodzi do wake za przystępną cenę, a jednocześnie ekonomicznych w eksploatacji. Cały biznes skupia się na produkcji ekskluzywnych jednostek, ociekających chromem, skórą itp... kosztujących min 135.000 zł i pijących 80l/h
Trudno natomiast o łodzie, które za przystępną cenę pozwalałyby na korzystanie z nich jak największej ilości osób, przy dość niewielkich kosztach eksploatacji, ale które jednocześnie pozwalałyby na zachowanie odczuć choćby zbliżonych do dużych jednostek (dość duża moc, wysokie fale kilwatera...). Albo być może takie łodzie są , a ja mam zbyt małe doświadczenie i wiedzę w tej tematyce i nie wiem, gdzie takowych szukać ???
Do tej pory (pierwszy sezon notabene

) pływaliśmy na łodzi patrolowej z silnikiem poloneza

. Nie jest to cudo techniki, ale ciągnie człowieka na desce i to całkiem fajnie. Wywołaliśmy nieco zainteresowania w środowisku zbliżonym do władz i po założeniu oficjalnego (z osobowością prawną) stowarzyszenia, udało nam się uzyskać zapewnienie, że władze powiatowe zakupią dla nas silnik motorowy o mocy 80 KM,który zostanie zamontowany na drugiej łodzi patrolowej.
Chcielibyśmy, aby możliwość uprawiania wake, czy water ski miał każdy chętny, który zapisze się do W&KST Żnin i po opłaceniu składki miał możliwoś darmowego, bądź za niewielką opłatą uprawiania tego sportu.
Jeżeli uda nam się uzyskać dość duży rozgłos i szersze zainteresowanie (a służyć temu doskonale mogą np. Motorowodne Mistrzostwa Świata odbywające się corocznie w Żninie), a co za tym idzie możliwość promowania miasta poza granicami powiatu i województwa, chcielibyśmy iść dalej i ubiegać się o dotację i sponsorów na zakup łodzi do wake i waterski z prawdziwego zdarzenia.
I tu właśnie, wykorzystując ten topic i to forum, chciałbym skorzystać z waszej pomocy, znajomości, adresów, doświadczenia itp.
Każda dobra rada mile widziana
Pozdr