POMPKI 12V

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2011, 14:45

Widziałem to ustrojstwo na żywo - pedaliada moim zdaniem...Ile zajmuje napompowanie latawca?

sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post16 kwie 2011, 17:13

wystarczy zapytać się wujka google i proszę

http://www.dkite.com/shopdisplayproduct ... tric+pumps

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2011, 21:47

taaa, ja raczej retorycznie chciałem zaznaczyć że długo to nie trwa napompować sobie ręcznie, czyli oszczędność czasu może minuta/dzień....

to mi przypomina całą akcję z sytemami one pump, ludzie lubią robić sobie kłopot i wybierają awaryjność za cenę "wygody"/

paveu27
Dostał piwko: 1 raz

Post16 kwie 2011, 22:12

przemass pisze:taaa, ja raczej retorycznie chciałem zaznaczyć że długo to nie trwa napompować sobie ręcznie, czyli oszczędność czasu może minuta/dzień....

to mi przypomina całą akcję z sytemami one pump, ludzie lubią robić sobie kłopot i wybierają awaryjność za cenę "wygody"/

a to ciekawe co piszesz, bo kupilem wlasnie 16m Eclipse Thruster bez one pump. Pompowanie tego potworka to bedzie sesja na silowni. Plus to bezpieczenstwo, jedno trzasnie inne nadal trzymaja powietrze, choc w sumie one pump tez na czesto zaworki blokujace polaczenia miedzy tubami. Minus to taki ze cisnienie sie nie wyrownuje w latawcu a przy mega szkwalalach czy jak przemieli go pod fala to moze uratowac tube przed wywaleniem kondoma.

No ale w sumie wniosek z tego watku jest taki na dzien dzisiejszy:

pompki akumulatorowej spelniajacej wymagania kitesurferow na rynku nie ma, poza tym nawet jesli jest - uzywanie jej na spocie oznacza odmienna orientacje seksualna.

paveu27

Post16 kwie 2011, 22:15

sersciuch pisze:wystarczy zapytać się wujka google i proszę

http://www.dkite.com/shopdisplayproduct ... tric+pumps

ja pierdziele, za ta cene to ja wole ryzykowac wywalenie dysku z kregoslupa ;)
mozna tez robic to z przysiadami, czyli bezpiecznie i zgodnie z bhp, ale to mi sie kojarzy z klubami gimnastycznymi z zeszlego wieku gdzie kolesie w pasiastych body robia przysiady w rzedzie jak jakies zaby czy cos w ten gust.... :D
ok piwko kolejne sobie otworze, glupot juz nie pisze.

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post17 kwie 2011, 10:38

paveu27 pisze:pompki akumulatorowej spelniajacej wymagania kitesurferow na rynku nie ma, poza tym nawet jesli jest - uzywanie jej na spocie oznacza odmienna orientacje seksualna.

no i wszystko jasne :wink: :thumb:

paveu27

Post17 kwie 2011, 11:03

nie no nie twiedze ze tak jest, tak tylko wynika z ogolnej opinii wsrod szanownych forumowiczow....

Ja nadal wolalbym cos bardziej automatycznego, gdyby takie kompresorki byly na rynku i w uzyciu od samego poczatku, to wlasnie gosc wypinajacy tylek przy recznym pompowaniu wygladal by "lekko-cieplo" na spocie ;)
oczywiscie bez urazy dla mniejszosci, statystycznie rzecz biorac rowniez sa na tym forum jest....3% z 6941 uzytkownikow.... mniejsza z tym, nie chce mi sie liczyc :)

sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post17 kwie 2011, 11:31

skoro okazało się że już są to dlaczego nie rozpoczniesz rewolucji :?: Czego się spodziewałeś że ktoś da Ci info o pompce elektrycznej która napompuje, linki rozwinie i jeszcze laske zrobi za 1/2 ceny pompki zwykłej :?: Kite i tak jest sportem drogim i wszystkie takie udogodnienia są drogie

Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post17 kwie 2011, 11:32

paveu27 pisze:oczywiscie bez urazy dla mniejszosci, statystycznie rzecz biorac rowniez sa na tym forum jest....3% z 6941 uzytkownikow.... mniejsza z tym, nie chce mi sie liczyc :)

Jakies 208 :wink:

paveu27

Post17 kwie 2011, 12:06

sersciuch pisze:skoro okazało się że już są to dlaczego nie rozpoczniesz rewolucji :?: Czego się spodziewałeś że ktoś da Ci info o pompce elektrycznej która napompuje, linki rozwinie i jeszcze laske zrobi za 1/2 ceny pompki zwykłej :?: Kite i tak jest sportem drogim i wszystkie takie udogodnienia są drogie

tak dokladnie! (z wyjatkiem rozwijania linek i robienia laski)

Po prostu ciekaw jestem czy ktos ma patent, jesli nie to nie ma tragedii - nie ma sie co spinac, bo sie onetowo robi jak to zwykle bywa na polskich forach... :|

Wróć do „Forum Główne”