Z góry dzięki za help

iwan998 pisze:Hej:) Czytam i czytam i przeszukuje to forum ale jednak nie znalazłem odpowiedzi jaki powinienem mieć rozmiar latawca. Ważę ~70 kg i będę pływał po zatoce. Mam celować w 10 ? 11? czy może 12? na kursie pływałem na 12 ale wtedy słabo wiało .
Z góry dzięki za help
Wiadro pisze:Dzięki
Czyli bez mierzenia nie ma co próbować.
Jeszcze pytanie bo się uparłem na tą latawkę:
http://allegro.pl/naish-cult-15-bar-plecak-i2408951384.html
pytanie Czy to jest model 2008, 2009 czy 2010 ? bo rok produkcji niby 2010 (jak to sprawdzić) ale model porównując ze zdjęciami z internetu wskazują (choć nie jednoznacznie na model 2008).
Jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji? Czy jest jakaś baza wydanych przez naisha kolorystyk danych modelów każdego roku?
next pisze:Witam,
chciałbym dowiedzieć się jaki rozmiar deski, latawca byłby najlepszy dla osoby początkującej (IKO2). Dodatkowo jeśli chodzi o sprzęt używany, od którego roku produkcji jest sens je kupować i jaki kształt lepszy delta czy bow?
Jeśli fundusze pozwolą to będę chciał kupić dwa latawce ale prosiłbym o informację zarówno przy kupnie jednego uniwersalnego jak i dwóch.
Zamierzam pływać na zatoce puckiej, waga ~84kg
kodi pisze:next pisze:Witam,
chciałbym dowiedzieć się jaki rozmiar deski, latawca byłby najlepszy dla osoby początkującej (IKO2). Dodatkowo jeśli chodzi o sprzęt używany, od którego roku produkcji jest sens je kupować i jaki kształt lepszy delta czy bow?
Jeśli fundusze pozwolą to będę chciał kupić dwa latawce ale prosiłbym o informację zarówno przy kupnie jednego uniwersalnego jak i dwóch.
Hej
decha ok. 136-137x40-41 latawiec podstawowy 12m i silnowiatrowy 9m. Ważniejszy jest stan latawca niż rocznik ale ja radze zdecydowanie od 2008 w górę. Delta czy BOW.... Nikt Ci na to nie odpowie to bardzo indywidualna sprawa. Jedn wolą to inni tamto. Latawca uniwersalnego nie kupisz... Proponuje 12m a jak fundusze pozwolą dokupienie mniejszego. Poza tym jak troche popływasz to przed kupnem drugiego latawca bedziesz już wiedział czy chcesz bowa delte hybryde czy C.
Pozdrawiam
kodi pisze:next pisze:Witam,
Hej
decha ok. 136-137x40-41 latawiec podstawowy 12m i silnowiatrowy 9m. Ważniejszy jest stan latawca niż rocznik ale ja radze zdecydowanie od 2008 w górę. Delta czy BOW.... Nikt Ci na to nie odpowie to bardzo indywidualna sprawa. Jedn wolą to inni tamto. Latawca uniwersalnego nie kupisz... Proponuje 12m a jak fundusze pozwolą dokupienie mniejszego. Poza tym jak troche popływasz to przed kupnem drugiego latawca bedziesz już wiedział czy chcesz bowa delte hybryde czy C.
Pozdrawiam
walo1 pisze:kodi pisze:next pisze:Witam,
Hej
Pozdrawiam
czesc.
Ja ważę od 82 do 84kg i mam dechę 132x40 nobille shinn, latawiec CF Moowii 11 i pływam na nim jak mocno wieje a inni w tym czasie plywaja na 9. Jak słabo wieje i inni mają 13 to ja 11, pływam głównie na jeziorze. Mam kumpla, który w tym czasie pomyka na 10 RPM (najbardziej mnie rozwala jak na moją 11 za słabo wieje a on na 10 pływa, waży 75kg)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość