Ozone

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 14:55

Nic nie wmawiam, ale skoro sie wypowiadacie w temacie to dobrze by było gdybyście wiedzieli, że były dwa bary w zeszłym roku i jeśli kolega Kubisztal twierdzi, że nie było to ja wrzuciłem te 2 zdjęcia, żeby nie było ze nie było ;)

Mi również nie brakowało tego liszowania i wydaje mi się ze zapięcie lisza za kulkę na taśmie depowera jest w zupełności wystarczające (skoro tak piszą w manualu ;)).

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 15:02

zauważyłem ze były dwa bary juz pare postów wyżej ;-) na żywo równiez widziałem te drugie czy tam pierwsze. My z kubą mamy akurat te takie drugie bez lisza w standardzie.

tak czy siak latawke używam od jakiegoś czasu i nawet jezeli dla niektórych bezpieczenstwo to minus to i tak plusów jest tyle ze to żaden minus ;-)

Smokie
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 15:23

Z ta wypowiedzią to chyba gruuuubbbbbo przesadziłeś. Nawet jeśli latawiec miał by same zalety, a jedyna jego wadą było by to że nie miał by systemu bezpieczeństwa to wogóle nie powinien być produkowany.
Instinct 06 został tak skonstruowany, że podane metody podpinania lisza są wystarczające, aby zapewnić bezpieczeństwo jego użytkownikowi.

Awatar użytkownika
kubisztal
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 15:28

chwile mnie nie bylo i prosze jaki ruch :)

otoz smokie, "wypowiadamy sie w temacie" to zle okreslenie, po prostu staram sie wyjasnic pewne watpliwosci - uwazam ze bezpieczenstwa jest bardzo wazne i lepiej przedyskutowac je wspolnie niz eksperymentowac samemu. nie wiedzialem ze w 2006 byly 2 rozne bary (trudno sie tego domyslic, jesli byl 1 model latawca). Nie twierdze ze nie bylo - mowie ze przy moim barze nie ma przelotki. nie mam akurat pod reka 2007 i trudno mi 'sciagnac' ten patent. Poprobuje z 5 linka, albo dorobie sobie OSH bo bylem kilka razy w takiej sytuacji i jak wracam myslami do nich to chce miec cos wiecej niz proponuje producent... cieszy fakt ze w 2007 jest juz z tym lepiej :)

z trzeciej strony mam wrazenie ze mocowanie firmowego lisza ozona do 5 linki sie nie uda, bo jest on bardzo krotki....

well, ciesze sie ze to wszystko obgadalismy, dzieki, pozdro

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 16:07

ma zrywke i tak jak sie coś dzieje extremalnego to i lisz czesto zawodzi
przynajmniej ja tak kiedyś miałem z latawcem z 5 linką ze zilszowany ciągnął mnie po polu jak traktor....
a i opisy różnych ludzi z różnymi latawcami mniej i bardziej znanymi pokazują ze tak często bywa że ilsze do linki sterującej czy nośnej zawodzą....

jest lisz do taśmy i starczy a jakby co - i tak chyba najlepiej.... olać latawiec i sie całkiem odpiąć....

Smokie
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 16:34

kubisztal pisze:z trzeciej strony mam wrazenie ze mocowanie firmowego lisza ozona do 5 linki sie nie uda, bo jest on bardzo krotki....

dlatego tez mowilem aby przyjrzec sie jak to jest zrobione w 07

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2007, 17:25

fakt że on-shit lub jakiejś przelotki bardzo brakuje :?

ostatnio miałem "przyjemność" zwijać dwa ozony 2007 na głębokiej wodzie, bez gruntu, z kitesurferką przyczepioną do trapezu, dwoma deskami "pod pachą" a żeby było ciekawiej "po ciemku"..

i mała zagwózdka jak z jednym już zwiniętym - a drugim ciągnącym w power-zone wywiewało mnie jeszcze dalej od brzegu.. a tu nie ma jak zliszować..

:?

cyberdog1899

Post05 wrz 2007, 19:09

Ziomek. pisze:fakt że on-shit lub jakiejś przelotki bardzo brakuje :?

ostatnio miałem "przyjemność" zwijać dwa ozony 2007 na głębokiej wodzie, bez gruntu, z kitesurferką przyczepioną do trapezu, dwoma deskami "pod pachą" a żeby było ciekawiej "po ciemku"..

i mała zagwózdka jak z jednym już zwiniętym - a drugim ciągnącym w power-zone wywiewało mnie jeszcze dalej od brzegu.. a tu nie ma jak zliszować..

:?

nie pływaj w czasie 'off -shore'

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 wrz 2007, 01:14

cyberdog1899 pisze:

..."ja tylko niosłem pomoc" :hand: :naughty:

:wink:

cyberdog1899

Post06 wrz 2007, 11:41

Ziomek. pisze:
cyberdog1899 pisze:

..."ja tylko niosłem pomoc" :hand: :naughty:

:wink:

Tylko przyklasnąć. A nie korciło Cię, żeby powiedzieć:'Ja zajmę się sprzętem, a ty płyń do brzegu, bo robi się niebezpiecznie..."
:D

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 wrz 2007, 17:40

cyberdog1899 pisze:... bo robi się niebezpiecznie..."
:D

- no risk - no fun - :wink:

"proponowałem" :hand: - nie chciała mnie zostawić w "tak" "niebezpiecznej" sytuacji.. :snooty:
:roll:

..i wtedy musiała nadpłynąć motorówka zciągnięta przez KITE ZONE :wave2:
i "pomóc" :? :wink:

pozdro

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2007, 16:13

A wie ktoś może kiedy bedą dostępne, modele na 2008? Albo chociażby dostępne będą zdjęcia. Może poza chiken loopem, bo zdjęcia są w necie już od dawna :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post19 paź 2007, 16:50

tu nie ma jak zliszować

Moje sie liszuja :shock:
Ale ja zawsze mam inaczej .
Ozonki sa zajebiste ciekawe jak to jest ze w zeszlym roku nie za bardzo mi podchodzily .Mysle ze potrzeba dluzszej chwili zeby sie w nie wplywac a potem juz nie chce sie schodzic na inne.
:think:

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 paź 2007, 17:15

czy tez macie problem z wypinającym się chiken loopem . Pomimo odpowiednio zamocowanego donkey dicka - ostatnio przy warunkach średniowiatrowych 3 razy przy zwrocie zjechal z haka i donkeydick go nie powstrzymał.

ps. ten donkey dick - wyjątkowo jakiś miekki jest :(

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post19 paź 2007, 17:18

bigfoot gt pisze:czy tez macie problem z wypinającym się chiken loopem . Pomimo odpowiednio zamocowanego donkey dicka - ostatnio przy warunkach średniowiatrowych 3 razy przy zwrocie zjechal z haka i donkeydick go nie powstrzymał.

ps. ten donkey dick - wyjątkowo jakiś miekki jest :(

Zadnych problemow, wszystko ok.

Wróć do „Recenzje & Opinie”