Trapez do kite i windsurfingu

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Bruce

Post01 cze 2004, 10:08

Witam,
Czy jest duza roznica miedzy trapezami dla tych obu dyscyplin? Zamierzam wlasnie kupic trapez (moze deemeed ...) na razie do windsurfingu tylko ale powoli sie przymierzam do mojego I kite i milo by miec juz trapezik ...co mozecie mi poradzic?
Mariusz :?:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post01 cze 2004, 11:30

Z tego co wiem, trapezy do ws są konstruowane na działanie nieco innych sił niż w ks. Dlatego nie jest to najlepsze rozwiązanie. Z drugiej strony sam zaczynałem na niskim race'owym neilpryde (jak to odmienić po polsku :?:) i poza luzowaniem się systemu auto (co ponoć jest odosobnionym przypadkiem) sprawuje się nadal nieźle w sezonie zimowym. Był tani (chyba 315 wtedy) więc kupiłem. Zresztą w Łodzi wtedy trapezów kitowych nie było, a ja potrzebowałem ;) Ale do dłuższego stosowania radzę kupić porządny trapez kitowy, porządnej, sprawdzonej firmy. I przede wszystkim leżący najlepiej jak tylko mozna :idea: :!: Na początek dobry jest niski, potem wysoki sprawi Ci wiele przyjemności :)

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post01 cze 2004, 12:35

kitowy trapez do ws sprawuje sie calkiem niezle sam na ws plywam w wysokim trapezie do kit'a i jest ok.
w druga strone jest gorzej, wwiekszosci trapezow ws sa problemy z odpinaniemsie haka, glownie problem ten wystepuje przy switch'u i przy glebach:)

Wróć do „Forum Główne”