rrd type six 12m2

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
szyszek05
Kontaktowanie:

Post05 sty 2007, 19:22

siema
czy ktos ma jakies informacje na temat tego wlasnie latawca niekoniecznie ten rozmiar jakies filmiki lub zdjecia :) :P
pozdro
czekam na odpowiedz

szyszek05
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 12:48

jesli nikt niema informacji o tym latawcu :lol:
to moze powiedzcie mi ogolnie o latawcach RRD :D

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 17:27

Mam RRD Type six 10 m2, wiele razy slyszalem od ludzi plywajacych DUZO lepiej ode mnie, ze to kiepski latawiec, slaba jakosc, niestabilny...Ogolnie ze nie warto.
Osobiscie zgodze sie tylko z tym ostatnim. Faktycznie latawiec jest dosc trudny do opanowania, zdecydowanie nie dla poczatkujacych ( chyba ze mowimy o poczatkujacych z ambicjami :wink: ). Druga rzecz to niezbyt godny polecenia system bezpieczenstwa...Tzn. dziala i wszystko gra, ale w warunkach "szkolnych".W realu nie sprawdzalem, jednak wydaje mi sie dosc niewygodny. Nie widze super roznicy w innych sprawach w porownaniu do znanych latawcow na N,C,L... :wink: Moc i szybkosc latawca w powietrzu OK. Ale - latalem i mam tylko 10m, nie wiem jak inne rozmiary/modele. Jakosc wykonania i trwalosc naprawde w porzadku.
W sumie uwazam ten model RRD za dobry latawiec, moze nie model topowy, ale adekwatnie do swojej ceny jest bardzo OK.
Pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 sty 2007, 11:54

porownaniu do znanych latawcow na N,C,L...

rrd to znana marka z broda.
To jak wloskie samochody .Przez dwa lata uzywalem rrd i bardzo sobie chwalilem .Wszystkie moje mialy slaby dol ale swietna gore.Niestety poza tym ze robia wrazenie solidnych i dopracowanych moje wszystkie sie rozlecialy .
O dziwo bardzo duzo lata ich w leucate gdzie warunki sa naprawde trudne.
Osobiscie nie oblatalem bowa rrd ale relacje kumpli na miedwiu byly bardziej pozytywne niz o innych markach to tyle pozdro

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post08 sty 2007, 12:24

No wlasnie -
Przez dwa lata uzywalem rrd i bardzo sobie chwalilem .Wszystkie moje mialy slaby dol ale swietna gore.Niestety poza tym ze robia wrazenie solidnych i dopracowanych moje wszystkie sie rozlecialy .

- ja sobie chwale, ale tej 10 uzywam glownie na ladzie ( niezbyt czesto ) i rzadziej na wodzie - 10 jednak nie jest najczesciej uzywanym w Polsce rozmiarem...Mysle ze porownanie do wloskich samochodow jest trafne :wink: Jednak kite ten na moje potrzeby jak na razie wystarcza :)

Pzdrv

Wróć do „Forum Główne”