info- pływanie na siemianówce i na śniardwach-potrzebne

Miejscówki Kitesurfingowe
swordtail

Post31 sty 2007, 11:45

pytam o lipiec i sierpień - kiedy dobrze wieje, czy warto tam jechać, no i czy są jakieś fajne miejsca do spania? dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
tomekgol1
Kontaktowanie:

Post08 lut 2007, 16:05

Witam,
Jeżeli chodzi o Śniardwy to wieś Nowe Guty kilka km od Orzysza, tam zazwyczaj się pływa, wioska leży nad zatoką gdzie jest sporo płycizn,
jakieś 200m w głąb jeziora. Kiedyś już ktoś pisał o tym na forum.
Wiatr nailepiej zachodni, od jeziora, wtedy najmniej szkwali.
W zeszłym roku na początku sierpnia wiało dosyć dobrze ale te miesiące
są gorsze od np. wrzesień i październik wtedy wieje lepiej i jest mało ludzi.
Sporo złomiarzy tam się kręci ale można się z nimi dogadać.
Dookoła jest kilka pól namiotowych i pensjonatów tak ze jest gdzie się
zatrzymać. Ja mieszkam nie daleko, około 1h jazdy, więc nigdy tam nie kimałem, natomiast wiem że trzeba robić wcześniej rezerwacje. Podobno miejscowi trochę kradną, chociaż mi tam nigdy nic nie zginęło. Ale ostrożności nigdy za wiele, trochę kasy się na sprzęt wydaje i lepiej go pilnować wszędzie.

Awatar użytkownika
SZERYF
Kontaktowanie:

Post14 lut 2007, 15:12

Obrazek

Nad Zalewem Siemianówka bywamy prawie w każdy weekend , jak wieje jest zawsze fajne pływanie , jak nie wieje mozna sobie odpocząc przy ognisku z piwem lub innymi wynalazkami . Parking na klikanascie samochodów wjadzd płatny 5 zł W lasach są ścierzki rowerowe i kleszcze , fajne zwierzaki :) Sezon zaczynamy od 1 maja . W okresie wakacyjnym jest otwarty mini sklepik i piwo z nalewaka , świerzy Żubr .
Posiadam motorówke do asekuracji , cennik ma miejscu do dogadania.

Obrazek

Obrazek

Z bondar kierowac sie w prawo na tame a potem szukać strzałki w lewo na WOPR prosto na znaku stop, potem znów lewo na WOPR i do końca nad wode.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Martinez
Lokalizacja: Jestem z Gdyni, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu

Post15 lut 2007, 23:38

Wróć do „Spoty”