Ełk-Augustów okolice. miejscówka do sprawdzenia

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
tomekgol1
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 10:40

Witam,
Jak w temacie. Jeżeli ktoś ma ochotę to zapraszam, możemy się ustawić na sobotę, w/g windguru ma trochę powiać. Miejscówka nie zaspecjalna
ze względu na głebokość wody.
Jednak jezioro dosyć odsłonięte i wiatr nie wiruje.
Jeżeli chodzi o to jak się tam pływa? To trzeba sprawdzić i wtedy ocenić(najlepiej ktoś obcykany). :roll:
Więcej info : tel. 0_695-100-145

PS. Jak będę miał chwilę to strzele jakieś fotki.

Pozdrawiam:
Tomek

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 11:55

no ja jestem z Augustowa;-) 8) ale pomieszkuje obecnie niestety gdzie indziej więc bywam tam sporadycznie ...
pół podstawówki i srednią szkołę na desce tam pływałem - ale na kajcie tylko z raz czy dwa zimą i ze 2 tyg temu probowałem

w samym augustowie - ciezko - ( jak wszędzie w okolicy) - najlepsza plaża na Necku przy "ZMS " są drzewa tu i tam i jakieś słupki i pomosty ale przy asekuracji rade płycizna około 10 -20m od brzegu, latem sporo ludzi.
wiater kręci i szkwali jak wszedzie na śródlądziu ale przy kierunkach wzdłuż jeziora nie w poprzek bo jest dosyć wąskie jako tako da rade czyli przy wietrze wzdłóż brzegu jest najlepiej.
druga plaża na której probowałem - jezioro białe - droga na sejny zaraz po zjeździe w lewo na lipowiec (jakieś 3km od wyjazdu z augustowa ) i hotel delfin, od razu po prawej skrecamy w las i po ok 100m jest stara binduga - plaża wąska zaraz drzewa i szybko głęboko - w końcu to binduga - z asekuracją da rade - ja tam raz walczyłęm sam bez asekuracji przy skrajnie słabym wietrze ze 2-3 trójkaty strzeliłem bo ostrzyć jeszcze nie dało rady ciezko samemu było zlądować ale obeszło sie bez strat.

jest jeszcze druga binduga - piaszczysty prawie :) "klif" w przewięzi - ale tam nie walczyłem - przy odpowiednim wietrze - tam do brzegu pewnie też da rade ..

jeszcze jedna miejscówka nad sajnem - jadąc na lipsk przy przejeździe kolejowym ale tam też obsługuje tylko 1 kierunek wiatru do brzegu i też z asekuracją.
generalnie jezeli chodzi o augustów to skąd by nie wiało - na którejś z tych kilku miejscówek da rade coś pokombinować wszystko w odległości 3-10km wiec w pol godziny mozna wszystkie objechać i coś wybrać - pod warunkiem oczywiescie ze wieje........

to tyle o prawie "spotach" 8) z okolic augustowa...

jest za to super łąka na MTB - tam czesciej jezdziłęm - jadąc z augustowa na białystok przed białobrzegami wzdłuż drogi ze 3km na 300-500m odsłąnięte prócz drzew wzdłóz drogi - prawie przy każdym kierunku fajnie sie jezdziło.. ale dwa tygodnie temu była trawa po kolana - jesienią i wczesną wioosną skoszona

jak tam będe - sie odezwe to sie jakoś ustawimy - ale to pewnie nieprędko - zresztą tam rzadko wieje - pamietam ze pływając na desce w tamtejszym superklubie ;-) prawie codziennie na wiater >4 Bft trafiało sie z raz dwa w miesiącu troche lepiej wiosna i jesień....

Awatar użytkownika
tomekgol1
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 12:13

Ok, daj znać jak będziesz w okolicy. Za info o miejscówkach dzięki, pewnie przy okazji zobaczymy co i jak.

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 12:42

tylko jak mowiłem - miejsca są raczej extremalne nie są to nadmorskie plaże ;) brzegi z drzewami wąskie itp - wiec musi wiać - płyniesz kawałek od brzegu i da rade - jak sie cos stanie przy brzegu to moze być nieciekawie... wiec bez asekuracji to duże ryzyko....

Awatar użytkownika
tomekgol1
Kontaktowanie:

Post15 cze 2007, 13:29

:arrow:

anazel

Post15 cze 2007, 23:50

mumin pisze:jest za to super łąka na MTB - tam czesciej jezdziłęm - jadąc z augustowa na białystok przed białobrzegami wzdłuż drogi ze 3km na 300-500m odsłąnięte prócz drzew wzdłóz drogi - prawie przy każdym kierunku fajnie sie jezdziło.. ale dwa tygodnie temu była trawa po kolana - jesienią i wczesną wioosną skoszona

Dzięki za info, któregoś razu przejeżdżając może tam zajrzę. To po prawej czy po lewej jest bo jakoś nie mogę skojarzyć :? :?:

Awatar użytkownika
tomekgol1
Kontaktowanie:

Post18 cze 2007, 09:17

No i byłem sam :roll: . Asekurował mnie młodszsy brat. Miejscówka jest godna uwagi. Wszystkich zapraszam do przetestowania osobiście.
Jezioro Toczyłowo na trasie Białystok - Ełk, niedaleko Grajewa.
We wsi Bogusze odbijamy na prawo (jadąc z Białegostoku). Jeden brzeg jest zalesiony natomiast reszta odsłonięta. Chociaż jeziorko małe to miejsca do pływania jest sporo. No i z każdej strony dojazd samochodem. Na start polecam brzeg zachodni (cypel).
Jeżeli ktoś ma ochotę się wybrać lub uzyskać więcej info to zapraszam :wink:

Pozdrawiam:
Tomek

Awatar użytkownika
dzygit

Post28 lip 2007, 09:36

Miejscówka wgląda smakowicie na wiater Pd-Zach

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”