latawiec typu nasa

Forum dla początkujących
spad_wawa
Kontaktowanie:

Post13 maja 2008, 15:22

witam dostalem od brata strasznie poplatany latawiec nasa jest on dosc sporych gabarytow wiec dlatego chce go uruchomic rozplatalem go i teraz nie potrafie go podlaczyc tzn niewiem ktore linki sa hamulcowe a ktore sterowe i niewiem czy linki sa odpowiednio polaczone w grupy (hamulcowe sterowe)
zamieszczam schemat dotychczasowego polaczenia
Obrazek
prosil bym o pomoc w uruchomieniu tego latawca
mama tez latawca radsails 3m2 i chcialem wykorzystac od niego linki i manetki do nasy widzialem ze ludzie lataja na nasach za pomoca manetek

z gory dziekuje :D
pozdrawiam

Awatar użytkownika
fabi

Post13 maja 2008, 19:07

Poszukal na www.landkiting.pl, dużo tam tematów o nasie, tzn nasa z barem i inne modyfikacje. Generalnie sposób podłączenia wydaje się dobry tzn linki główne A, hamulcowe B, coć jeśli latawiec ma mniej jak 3m2 to w zasadzie latanie nim na 4 linkach nie ma większego sensu, no i nasa na wodę absolutnie sie nie nadaje, jak wpadnie ci do wody to będzie ją trudno z niej wyciągnąć bo sie utopi.

spad_wawa
Kontaktowanie:

Post13 maja 2008, 22:04

dzieki wielkie za info
jesli chodzi o wymiary latawca to ma on okolo 6-7m2 wiec jest sporawy bar do niego tez mam jutro zamieszcze schematyczny rysunek jak wyglada bar

Awatar użytkownika
fabi

Post15 maja 2008, 08:23

Jeśli bar do nasy to pewnie produkcji Wojtka Zyska z Białegostoku. Czasem do linek montował on tzw stabilizator z bloczkiem w postaci kółka. Latawiec jest wtedy bardziej łagodny i wstaje również leżąc na "plecach". Najlepiej zwróć się do producenta, on na allegro wystawia nasy wiec kontakt prosty.

spad_wawa
Kontaktowanie:

Post21 maja 2008, 15:04

zwracalem sie juz ale powiedzial ze jesli u niego nibyl kupowany to niestety niepomoze :(
wiec szukam pomocy dalej
chyab ze ktos z wawy moglby mi pomoc ???

Awatar użytkownika
fabi

Post22 maja 2008, 08:21

Zobacz to http://www.landkiting.pl/forum/viewtopic.php?t=616
Może gość o ksywie Mayster ci pomoże. Pozdro

spad_wawa
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 09:52

dzieki wielkie za pomoc udalo mi sie samemu uruchomic to bydle podlaczylem narazie do manetek coprawda jest w komplecie bar ale jest gowniany wiec niedlugo zabieram sie za robiebnie baru bloczkowego http://radsails.pl/obrazy/bar1bl.gif
taki jak tu i mam nadzieje ze nasa na tym bedzie dobrze smigala :D

Wróć do „Pierwsze Kroki”