Postanowiłem więc zmierzyć się z mitem o pływaniu w takich warunkach i przekonać sie na własnej skórze

Oto krótka prezentacja Royal Era 14m i jego dolne zakresy. Wiatr tak na prawde nie został zmierzony, ale nie szacunkowo ok. 8kt - widać chyba po wodzie i całej okolicy

Ciekawie jest już jak chwyci sie za plecak...hmm wroc: raczej torbe

na prawde fajne i wygodne rozwiazanie taka torba na ramie, no i design jak dla mnie niezly

Sama latawka tez prezentuje sie fajnie, wykonanie solidne, jest też one-pump. Bar i system bezpieczenstwa z tego co sie orientuje rodem z northa. Wszystko poprawnie, choc tasma depoweru moglaby byc lepsza i miec wiekszy zakres.

dobrym rozwiazaniem sa elementy zabezpieczajace materiał przed przetarciem w odpowiednich miejscach:

Drugie narzedzie bardzo przydatne do latania w warunkach slabowiatrowych (i nie tylko

nobile Skim 08:

ktorego to skima opisywalem po krotce niedawno
do rzeczy, 8kts, wskok na skima i:

.... z lekko przygarbiona sylwetna od spiny

W tych warunkach wiatrowych na tym zestawie dalo sie na tyle ostrzyc, zeby machnac jakis trick i wrocic do punktu startu

chlopcy na ws'ach mogli tylko pomarzyc o slizgu

na koniec wiaterek chyba jeszcze przysiadl...:

ale troche pompowania i dawalem rade

Nie mialem oczywiscie okazji sprawdzic jaka Royal 14m ma gore, nieomieszkam przy nastepnej okazji.
Na teraz wiem ze wystarczy niwielkie pierdniecie i mozna sobie poplywac, a jakby byly ze 2wezelki wiecej to juz bylo by zupelnie si zeby na skimie poprobowac jakies tricki...
Aha dodam jeszcze co do zachowania sie latawki: jest całkiem zwinna jak na swoj rozmiar SERIO

pozdr
P.S.
moja waga niecale 75kg