Rozstawienie padów w Nobile 555???

Forum dla początkujących
evens77
Deska: Core Fusion 4
Latawiec: CORE XR6, CORE XR7
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post25 wrz 2008, 17:52

Witam
Mam pytanie. Jak powinienem mieć zamocowane, rozstawione pady w nobile 555 134 / 41, (bliżej środka, czy też dalej) :?: :?: Jestem początkujący, ważę 85kg i mam 178cm wzrostu o ile to ważne. Czy rozstawienie padów ma na coś wpływ :?: :?: Czy to indywidualna sprawa każdego :roll:

Kuba Gdynia
Deska: NHP
Latawiec: RRD, SLINGSHOT
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2008, 18:00

Waże niewiele więcej od Ciebie i strapy miałem przykrecone w ustawieniu...szerszym;) jestem nieco wyższy,a to głównie wzrost (podręcznikowo;)) warunkuje rozstaw. W praktyce sam po czasie wyczujesz, w jakim ustawieniu pływa Ci się bardziej komfortowo.

Ostatnio zmieniłem strapy na nowe(nie nobile) i o dziwo w tych lepiej pływa ma się na ustawieniu "bliżej środka"(o dziwo, dlatego, że w przypadku seryjnych strapow nobile tak nie było:)

pzdr

ps. mam identyczna deske

Awatar użytkownika
Adam S
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2008, 07:04

Im bliżej siebie nózki, tym lepsza kontrola nad deską przy dużych prędkościach, agresywnych zwrotach w ślizgu itp (patrz: goście bijący rekordy prędkości)
Im szerzej nóżki, tym lepsza kontrola przy rotacjach, ostrych lądowaniach (patrz wakestyle, deski wakeboardowe, czy Murphy ;))

Wróć do „Pierwsze Kroki”