deska RRD PLACEBO - co o tym sądzicie???

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
plagus

Post17 lis 2008, 20:57

Zastanawiam się nad zakupem deski rrd placebo - jest w atrakcyjnej cenie i może na początek mojej przygody z kitem będzie wystarczająca???
Dzięki za cenne uwagi.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post18 lis 2008, 07:08

Deski R R D Placebo produkowane są w takich rozmiarach 132x39, 133x40, 134x41, 140x43, 142x45, 144x47 jak dla mnie dla ok. można wybrać deskę dla tego który już pływa dla tego który się uczy jak i tu niespodzianka słabowiatrową. Myślę, że większość znajdzie coś dla siebie :D
Rdzeń deski jest drewniany więc złamać to to duże wyzwanie. Waga jak na fakt użycia drewna jak w innych sprzętach zrobionych w podobnej technologii. Grafika jak to w R R D dosyć agresywna i kolorowa.
Pływałem na testach R R D na 133 i 134 deski łatwo wchodzą w ślizg dosyć dobrze ostrzą w warunkach bardzo mocnego przemaglowania wiało ponad 40 knt nie miałem żadnego problemu z trzymaniem krawędzi i nie skakałem po falach jak piłka. Twardość dosyć miękka pływając po kartoflisku nie czuć w kolanach żadnych skutków ubocznych.
Osprzęt „klapki” dosyć wygodne grube dobrze tłumią lądowania można je przykręcić do deski bez śrubokręta /przydaje się podczas wyjazdów/ zresztą były opisane przez Kubę tu http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... light=pady finy G-10 standard niezniszczalne. No i cena w AbcSurf 1100 zł czyli też dosyć fajna :thumb:
I tyle :wink:
Jeśli jesteś gdzieś z trójmiasta lub wybierasz się do nas to zapraszam na testy R R D bo choć listopad grupa zapaleńców dalej walczy i robi swoje.

Pozdrówka :wink:

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post18 lis 2008, 08:04

Deska zajebista. Tylko same klapki mi nie podeszły. Muszę się śmignąć jeszcze raz na niej bez butów.

Wróć do „Recenzje & Opinie”