Costa Brava-Hiszpania

Miejscówki Kitesurfingowe
fristek
Kontaktowanie:

Post10 sty 2010, 14:20

Witam
mysle by wybrac sie na to pln wybrzeze w kwietniu. Statystyki sa bardzo obiecujace >85 % i w zwiazku z tym pytanie. Czy ktos plywal, zwiedzal, byl w tych okolicach (The bay of roses, sant pere pescador, lescala, tramuntana). Z gory dzieki za wszelkie info, pozdrawiam

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post10 sty 2010, 15:14

Ja byłem kilkukrotnie na kempingu Nautic Almata w Sant Pere Pescador. Byłem w lipcu i sierpniu. Niestety nie byłem tam na kite, ale dwa ostatnie wyjazdy byłem tam po 4-5 dni i codziennie wiało (może przypadek, nie wiem). Wiatr raczej onshore/side-on shore. Warunki podobne jak na Bałtyku tylko woda cieplejsza i bardziej słona. Na kempingu były wyznaczone strefy w których można było pływać, ponieważ sam kemping znajduje się na terenie rezerwatu przyrody, no i nie można oczywiście wpływać na kąpielisko :wink:

Na wodzie tłoku latawców nie było, zwykle max 3-4. W oddali było widać z kolei latawców bardzo dużo, chyba na kolejnym kempingu (parę kilometrów dalej plażą).

Wiem też jednak, że parę osób było w okolicach i ponoć nie wiało jak byli. Gdzieś jest na forum też temat o tym.

Plaża jest szeroka i piaszczysta. Sam kemping to najlepszy kemping na jakim w życiu byłem. Jak nie wieje to na pewno jest co robić na samym kempingu (rezerwat przyrody z wyznaczonymi ścieżkami + stanowiskami do oglądania ptaków, wypożyczalnia rowerów, konie, korty tenisowe, minigolf, basen) bądź w okolicach (muzeum Salvadora Dali w Figueres, rzymskie ruiny w Empuries, Barcelona, duży Aquapark na otwartej przestrzeni w Roses).

No i zawsze można też objeździć spoty po stronie francuskiej, jak Leucate, ale o tym to już nic nie powiem, bo nie byłem.

A na kempingu La Ballena Allegre bodajże North miał swój pro camp

Wróć do „Spoty”