kitesurfshop.pl pisze:Możemy zaproponować system KiteFix do ponownego mocowania wentyli.
Pozdrawiamy
KiteSurfShop Team
recha pisze:
Technicqll na pewno bardzo dobrze klei materiał z którego zrobiony jest balon. Czy da radę przytwierdzić zaworek nie wiem, ale myślę że warto wypróbować. Do kupienia w każdym markecie budowlanym za ok 9 zł.
TIKKO_aloha pisze:muszę podkleić wszystkie zawory z onepump-a i potrzebuje jakiegoś sensownego kleju, który ładnie mi połączy tubę z zawrkiem
jakieś propozycje?
aktualnie nie mam jak tego zgrzać, więc ta opcja odpada...
recha pisze:TIKKO_aloha pisze:muszę podkleić wszystkie zawory z onepump-a i potrzebuje jakiegoś sensownego kleju, który ładnie mi połączy tubę z zawrkiem
jakieś propozycje?
aktualnie nie mam jak tego zgrzać, więc ta opcja odpada...
daj znać jeśli próbowałeś i dało radę przytwierdzić zawory w/w klejem.
QBAJ pisze:Witam. Temat dość stary ale u mnie coraz bardziej aktualny. A więc tak: Latawce North i Blade roczniki odpowiednio 2007 i 2008. W ciepłych krajach zawory padają jak muchy. Generalnie Technicoll okay, ale czasem puszcza. Najpierw czyszczenie odtłuszczanie acetonem, potem gruby pasek kleju na dolnej części zaworka i siup na balon. Następnie żmudny proces wyciskania bombelków rozpuszczalnika. I tu jest problem Technicoll jest klejem rozpuszczalnikowym i wyższej temp. (pow. Np. 30 st. C) paruje i wysycha zbyt szybko i dużej ilości bombelków nie można usunąć, co osłabia spoinę. I pytanie: Czy w metodzie coś nie tak czy też może są już lepsze kleje np. polimerowe czy cuś. Dodam, że Technicoll da się odlejać w gorącej wodzie co jest dużym plusem w przypadku poprawek lub powtórnych uszkodzeń. Szkoda bo latawki w stanie idealnym a taki prozaiczny problem powoduje sporo straconych sesji. Pozdrawiam.
Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości