Jaka deska wave na początek na Europejskie waruny

Forum dla początkujących
immune69

Post02 cze 2010, 23:19

Otóz dylemat jest następujacy, szukam deski wave ale nie za bardzo wiem co lepsze na pocżątek do nauki na naszych pólnocno europejskich "falach":)

Czy zawracać sobie głowe czymś takim szeroka łatwa do jibe ale czy po roku rozwojowa :
North Freestylefish

Czy denie w okolicach 5'8 a 6' daja rade przy mniejszych falach i nie bendę chamowały rozowju:
North WAM
Xelerator-epic:
http://www.xeleratorkiteboarding.com/xe ... -magazine/

70 kilo waże 175 wzrostu docelwo bestrapowo ale jak i starpowo czasem

dzięki !

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post06 cze 2010, 21:05

Kupowanie jednej uniwersalnej deski np na 5 lat to raczej błąd. Moze byc tak ze nauka unstrap zajmie połowę tego okresu :idea:
Jeśli sie uczysz to kup deske do nauki. Jak sie nauczysz to ja sprzedaj i kup sobie druga dla sreniozaawansowanych (troche weższa i krotsza).
Sprzedaj drugą jak opanujesz bezstrapowe cutbacki na 2m falach. Kup sobie wowczas trzecią wg własnego uznania bo już będziesz wiele wiedział.
Do niedawna mysłałem, ze optymalnym rozmiarem unstrap jest: wzrost + 5cm. Teraz lepiej czuje sie na: wzrost - 5cm.
Ale za rok, dwa może okazac sie, ze te parametry sie zmienią - kwestia warunków, umięjętności, sprzetu.

Na poczatek polecam na nasze waruki dla poczatkujacego szeroką i nie mniejszą niż 5'8" do unstrap.
Najwazniejszym elementem w wyborze jest to, aby była bardzo ładna - łatwiej bedzie się sprzedawało po sezonie, dwóch :idea:

Poza tym nauka w strapach to wg mnie marnowanie czasu i nabieranie nawyków utrudniających dalszy rozwój.
Jeśli podoba Ci sie unstrap to od razu wywalaj strapy.

immune69

Post08 cze 2010, 17:50

Dzieki za rady jak widać po ilości odpowiedzi, temat dość ezoteryczny :)

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 18:16

immune69 pisze:Dzieki za rady jak widać po ilości odpowiedzi, temat dość ezoteryczny :)

moze i wave nie jest tematem mocno popularnym na tym forum ale cos tam przewijało viewtopic.php?f=1&t=28237&hilit=WAVE

Wróć do „Pierwsze Kroki”