Na silne wiatry??

Forum dla początkujących
freedy27

Post24 cze 2010, 13:16

Witam
Mam pytanko, posiadam latawkę Cabrinha Convert 9m wszystko fajnie pięknie tyle, że jak mocccccniej dmucha to już na niego trochę za dużo. Widzę wtedy że na wodzie jeszcze jakieś 9-tki się kręcą ale to już hardcorowcy;) I pytanie... myślałem nad 7m latawcem a konkretnie nad crossbow'em 2008. Co o tym myślicie?
Pozdro

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post24 cze 2010, 13:52

A ile ważysz, jakie umiejętności i ile dla ciebie znaczy że mocno dmucha? Ogólnie jak czujesz że pływasz i masz za mocny wiatr to 7m jak najbardziej jest wskazane

freedy27

Post24 cze 2010, 15:41

Więcej info ok ;) pływam prawo - lewo, potrafię się wyhalsować, jakieś tam pierwsze skoki też próbuję ale na razie tylko przez zenit. Waga ok 85 kg. Ile to mocno, ciężko powiedzieć ile węzłów bo wiatromierza nie posiadam.. ale chodzi o taki już mocniejszy wiatr kiedy naprawdę na moją 9-teczkę już za dużo, a na wodzie przewaga 7-ek.
Zastanawiam się nad tym X-bowem podobno mają niesamowity zakres..

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post27 cze 2010, 05:48

Bardzo fajnym latawcem na bardzo silny wiatr jest latawiec RRd Religion
Pływałem na 9 i 7 na 7 jak wiało 45 węzłów i zachowywał się bardzo stabilnie
i pewnie nie szarpał i nie telepał się podczas szybkiego przechodzenia przez zenit.
Przyjemna, trwała i mocna konstrukcja. Wzmocnienia są pancerne i tak zrobione,
że nie ma chyba /ja nie widziałem a trochę widziałem/ w tej chwili na rynku
innego takiego latawca. Do tego sprzęt jest szybki i „mięciutki” fajnie się na nim pływa
chociaż nie ma takiej windy jak obsession i addiction to daje radę bez problemu.
Na silne wiatry polecam na pewno się nie zawiedziesz :thumb:

Wróć do „Pierwsze Kroki”