Ziomek. pisze:no gdybyś był 50 kg Agnieszką to 16 Ci nie polecam
AKuba pisze:Chcę kupić kita na słabsze wiatry (jestem windsurferem z długim stażem) a sie nie znam i pytam forumowiczów jaki rozmiar wybrać ? Bo wydaje mi się,że na 20tce to można zaczynać od (?) powiedzmy 2B ale trzeba kończyć przy(?) 3,5B. Natomiast gdybym miał 16M2 to bym mógł odpalać przy 3B,ale górną granicą byłoby ok 5-6B, więc zakres użyteczny byłby większy. Czy się mylę? Zakładam oczywiście,że przezyję pierwsze silniejsze wiatry (a może i słabsze też).
AKuba pisze:Chodzi Ci oto,że 16tki używa się w cięższych warunkach, tak? Ale powiedz od ilu do ilu B mozna pływać na 16tce , a w jakim zakresie na 20tce. Ja mam 80kg. I jeszcze - czy mówimy o powierzchni rzeczywistej czy uzytecznej? Którą podaje większość firm?
M@X pisze:
Ja nauczony swoim przykladem przesiadlem sie na Flysurfera (Psycho) 17m i przy mojej wadze mam plywania od 10 wezlow do jakichs 20 i znakomita wiekszosc wiatrow na nim fruwam....
Ziomek. pisze:Pablo?
a ja chcę tego posłuchać
serio
jeśli 17 ma TAKI zakres
to warto się przesiąść
..chyba że nacisk położony jest na słowo "fruwam"
Ziomek. pisze:jeśli 17 ma TAKI zakres
to warto się przesiąść
..chyba że nacisk położony jest na słowo "fruwam"
tak czy owak: już sięumówiłem z Airmanem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości