Marzec 2012 , średniozaawansowany

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
starplanet
Postawił piwka: 1 raz

Post29 wrz 2011, 12:21

Na początku marca chce wybrać się gdzieś z kajtem i moją druga połową. Co możecie polecić w tym okresie ?
Ja jestem średnio zaawansowany - pierwsze halsy mam za sobą (na zatoce). IKO 2 w kieszeni.

Kasa jaką możemy przeznaczyć to max 2000/os.

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post30 wrz 2011, 08:27

starplanet pisze:Na początku marca chce wybrać się gdzieś z kajtem i moją druga połową. Co możecie polecić w tym okresie ?
Ja jestem średnio zaawansowany - pierwsze halsy mam za sobą (na zatoce). IKO 2 w kieszeni.

Kasa jaką możemy przeznaczyć to max 2000/os.

Hej.
Jesli chodzi o ten okres to mysle ze egipt jest rozsadna opcja.
Ja zawsze w marcu smigam do egiptu i zawsze mam wiatr.
Za 2000 pln na osobe to niestety wyjdzie wam tylko jeden tydzien,
ale za to w przyzwoitych jak dla surferow warunkach ;-)
Ja w marcu 2012 wybieram sie do Soma Bay dla odmiany ;-)

Pozdro...

starplanet

Post20 paź 2011, 16:12

Ok to myślę że dołożymy tak żeby były 2 tygodnie.

Potrzebuje jednak pomocy w doborze miejsca:

Warunki chciałbym żeby były takie jak w Soma Bay ale też zaplecze rozrywkowe dobre (mam tu na myśli żeby można było też coś porobić poza kite'm)

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post20 paź 2011, 17:05

Hej

Jeżeli oczekujesz innych atrakcji poza kite'm to polecam EL Gounę

Prywatne miasteczko, idealne na wyjazd z drugą połową, która nie pływa - na miejscu fajne downtown, marina z restauracjami, klubami, jest tor do go-kartów, tenis, kino itd. Najprawdopodobniej najlepsze miejsce w Egipcie, które łączy te dwa elementy.

Dodatkowo na miejscu jest Polska baza - Red Sea Zone, w której panuje super klimat.

Na pewno na przełomie marca / października będziemy organizować tam wyjazd grupowy - zapraszamy!

Pozdrawiam
Lussik

starplanet

Post23 paź 2011, 14:04

No szczerze mówiąc właśnie nad tym spotem się zastanawiałem :) Tylko pytanie o jedzenie bo fajnie gdyby było coś z All inclusive

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post23 paź 2011, 20:32

w takim miejscu jak El Dżuna to trzeba się chyba mocno postarać, żeby trafić hotel, który nie oferuje All.
po prostu trafisz lepszy, albo gorszy All... :wink:
poszukaj, bo na tym forum duuuuuużo opinii o o hotelach w El Gounie :thumb:

Awatar użytkownika
Pain IQ
Deska: 50/50
Latawiec: AIRUSH
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post23 paź 2011, 21:01

w el gounie, panorama najtansza z all. jednak proponuję na max 7 dni. później tamtejsza szama zacznie cię ostro dezelować:) ponoć są jakieś nowe hotele blisko rsz...napisz do nich podpowiedzą bo wiedzą:)

Post23 paź 2011, 21:08

Bardzo dobre jedzenie jest w hotelu three corners rihanna inn.

Dodatkowo hotel ten ma bufet przy plaży tuż obok red sea zone i można korzystać z All incl. będąc w bazie :thumbsup:

Pozdr
LUssik

Awatar użytkownika
Pain IQ

Post23 paź 2011, 21:17

w sumie to sugestia Michała jest bardzo OK. nie ma nic gorszego od bujania się tam i z powrotem tok tokiem na jedzenie albo drzemkę, którą można uskutecznić na spocie....:) o tym bufecie nie wiedziałem, ale dla mnie praktycznie jest to po prostu zajebista sprawa...biorąc pod uwagę aspekt ekonomiczny...trasa hotel-rsz-hotel w 2 osoby to 4 dolce.

Post24 paź 2011, 08:59

Hej

No "bufet" (a dokładnie to plaża, bo są też leżaki, parasole itp) hoteli three corners jest już otwarty ponad rok :) Warto bo hotel cenowo nie różni się od panoramy (a czasem nawet jest tańszy). Dodatkowo są też bezpłatne transfery na tą "plażę" (nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi się że co jakiś czas kursuje busik hotelowy).

Jedzenie w rihannie jest bardzo dobre, jedynym minusem jest brak możliwości robienia dostawek, więc jak ktoś chce jechać w 3 osoby do 1 pokoju to pozostaje panorama.

Jeżeli ktoś chce zaoszczędzić na tok-tokach (1 usd / 1 przejazd w dowolne miejsce) to można też wykupić tygodniowy bilet na autobus (kursuje co 30 min, ma kilka przystanków przy hotelach i dojeżdża do RSZ) - ceny nie pamiętam, ale coś chyba około 5 USD.

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post24 paź 2011, 19:25

Lussik | EASY Surf Center pisze:
Jedzenie w rihannie jest bardzo dobre, jedynym minusem jest brak możliwości robienia dostawek, więc jak ktoś chce jechać w 3 osoby do 1 pokoju to pozostaje panorama.

Jeżeli ktoś chce zaoszczędzić na tok-tokach (1 usd / 1 przejazd w dowolne miejsce) to można też wykupić tygodniowy bilet na autobus (kursuje co 30 min, ma kilka przystanków przy hotelach i dojeżdża do RSZ) - ceny nie pamiętam, ale coś chyba około 5 USD.

Pozdr
Lussik

jedzenie w Rihanie potwierdzam - w porównaniu do Panoramy to wypas.
dostawki w Rihana Inn rzeczywiście kłopot, ale są w Rihana Resort pokoje rodzinne - zaglądałam do takiego pokoju - standarcik ciut wyższy niż w Inn, ale cena z reguły 200-300 pln wyższa.
papu to samo - bo to są połączone hotele i można w nich korzystać z obu restauracji, wszystkich barów i basenów bez względu na to czy zapłaciłeś za Inn czy za Resort.
autobus (jeśli mówimy o tym miejskim, niebieskim) jako dojazd do RSZ odradzam - nigdy nie wiadomo, kiedy przyjedzie - ilość pit-stopów ździebko irytuje a przesiadka (!) w Downtown po prostu wkurza...
naprawdę... spróbuj się tam dowiedzieć ile masz czekać - ja podjęłam wyzwanie 2x i się poddałam. no może nie opanowałam materii... choć, słowo daję, w rozpytywaniu byłam wnikliwa.
tuk-tuki mają zresztą swój jedyny w swoim rodzaju max urokliwy klimat - jak nie jeździłeś tam tuk-tukiem to nie byłeś w El Gounie. :wink:

Awatar użytkownika
Pain IQ

Post24 paź 2011, 20:33

oj tak...jak Ci się uda to driver urządzi przejażdżkę na DWÓCH kołach tok tokiem po tamtejszych rondach gwarantuję, że twoja partnerka będzie się mocniej przytulać w pokoju po dobrym OS z mariny :D :D ! POLECAM!

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”