a jesli chodzi o Naish x4 16 ktory bedzie lepszy w porownywalnej cenie
Yagut pisze:Mam pytanko do bardziej zaawansowanych "kitowcow" co sadzicie o tym latawcu dla poczatkujacego o wadze 90kg? Z góry dzieki za info
Max/Łódź pisze:Ja generalnie tak jak z Boxera bylem bardzo zadowolony to po roku przesiadlem sie na Flysurferea PsychoII i poczulem sie jak w wygodnym fotelu. Do Boxera nie mam zastrzezen, w koncu na nim sie nauczylem plywac, skakac itp. ale do FSa mu daleko... z reszta ja teraz jestem zwolennikiem komórek, wiec ciezko mnie zaskoczyc czyms ciekawym w pompowanych... polecam zaczac nauke i plywanie na FSach - oszczedzisz sobie mase czasu na wodowaniu latawca, plywaniu, leashowaniu etc... dopiero tegoroczne pompowance zaczynaja jakos tam gonic w praktyce systemy FSa, wiec ew. pompowane z tego roku bym szukal, albo zainwestowal w uzywanego Fly'a...
Ziomek. pisze:jak stoją one z szybkością/kiteloopami![]()
![]()
bo mimo zapowiedzi kilku osób na kf
nie udalo mi się ani jednego zobaczyć w sezonie 2005
![]()
co do wlaściwości slabowiatrowych:
na SIEMENSIE podzcas splywu DOWNWIND
z ch3 do ch6
[jedynej "przeprowadzonej" z powodu zbyt slabego wiatru KITE/"konkurencji"]
jeden z zawodników wystartowal megaFS
po czym opadl, nie wszedl
a DWÓCH nie tylko weszlo do wody, kajty im NIE pospadaly
to jeszcze DOPLYNELI do celu (ch6)
..więc ..JAK TO JEST![]()
![]()
![]()
Ziomek. pisze:umiejętności podczas tego splywu nie decydowaly, bo
wspomniany zawodnik (nie piszmy nazwiskami)
takowe posiada..
bylem pewien, że to ON zostawi reszte z tylu, ale..![]()
co do szybkości SPEEDa, mam
DUZE wątpliwości
mam gdzieś tu fotkę..
ogroomny AR, jakiego nigdy wcześniej nie widzialem
raczej nie pozwala mu na newchool..
Max/Łódź pisze:To moze kwestia nieodpowiedniego latawca na takie waruny? Ciezko gdybac nie wiedzac co to za FS byl? A Ci dwaj co piszesz, ze odpalili i poszli na wode to wlasnie na FSach byli czy na pompach? Jakbys przyblizyl troche rodzaje i wielkosci kajtow, latwiej by dyskutowac...
Nie bede sie tu spieral
Ziomek. pisze:kajty byly:
TITAN bodaj
albo inny wieelgachny
chyba z 18m2
"contra"![]()
staruszek Rhino2 (6tką już jest) 20m2 Świstaka
i 25 lub 30m2 Naish chyba V Mimiego
nie o spór chodzi
ale w tym świetle slabowiatrowość komórek
glówny ich atut (jak dla mnie ) zostala poddana próbie..
co do komórek: sam bym chetnie na jeszcze śniegu polatal
super jest nie musieć dymać![]()
mam kilka , ale to takich .."kupowatych"trochę..
onzo pisze:Kiteloopy powinny być miodzio na speedzie 10 (próbowałem tylko zwroty z kiteloopem, skoków nie robiłem). .
onzo pisze:Kiteloopy bardzo ładnie kręcił pewien zawodnik na Warriorsach w czerwcu (skoro bez nazwisk). Wtedy to było na XTC 13 i powiem szczerze, że nie były mimo wszystko najlepsze bo 13 jest trochę na nie za wolna i nie wykańcza loopa (wytraca prędkość nad wodą). Speed 10.0 powinien kręcić ok (czyli kite o porównywalnej mocy z XTC 13).
.
onzo pisze: NA pewno muszę przyznać, że pływanie przy tak słabym wietrze nie należy do łatwych i żeby mimo wszystko utrzymać FS w powietrzu przy tak słabym wietrze wymagana jest precyzja ruchów. Bardzo ważne jest aby po podniesieniu latawca cały czas lekko nim poruszać tak żeby generował własny wiatr. Wtedy jest duużo lepiej. Gdy jużsię zacznie płynąć nie ma problemu..
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 35 gości