Gdzie kupić ten cholerny materiał ripstop??

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Gość

Post19 paź 2005, 17:10

Witam
Od jakiegos czasu noszę się z zamiarem uszycia latawca NASA. Chciałem uszyć taki latawiec dla mojego syna do zabawy. Wiem że można kupić gotowca ale chcemy z synem zrobić to samodzielnie. W celu poszukiwania źródła zakupu tkaniny przestudiowałem forum ,szukałem na google i zero konkretu. Czy ktoś zna firmę, czy sklep w Warszawie, który sprzedaje detalicznie taki materiał. Chodzi mi o ripstop.
Będę ogromnie wdzięczny za wskazówki

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post19 paź 2005, 19:33

Awatar użytkownika
TomFly
Kontaktowanie:

Post19 paź 2005, 20:02

Ja kupowalem warszawskiej żaglowni przy ul. Mydlarskiej ale ceny maja asrtonomiczne ok 50 zł/mb. Ja bym na początek szył z czegoś bardziej dostępnego - mozna popytać w hurtowniach albo sklepach z materiałem. Polecam także zwykłą plandeke - do nabycia w marketach budowlanych (w Macro wiekszy wybór) - płachta 6m2 kosztuje 10 zł. Ja z tego uszyłem NASE 4.0 i lata znakomicie co można zobaczyćna filmie
http://tomfly.thc.net.pl/latawce/nasa3.mpg

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post19 paź 2005, 23:42

Plandeke???? :wink:
Ile to waży?? poleci jasne że poleci- nawet dach domu poleci :wink: Ale ile potrzebuje wiatru żeby wystartować latawiec uszyty z takich materiałów?? Ja kiedyś uszyłem z ortalionu pokrytym jednostronnie taką gumą i to ważyło 80-90gr/m2 więc plandeka?? nie mam pojęcia.
Moje zdanie jest takie że jak szyć to szyć z dobrych materiałów a jak cie nie stać to kupić gotowca ale nie ma satysfakcji :wink:

Wróć do „Forum Główne”