Wenezuela 21.02-05.03

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
JanuszD
Deska: TS/Hadlow/Spike
Latawiec: Rebel/Dyno/XR4
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post29 sty 2014, 16:28

Aloha,

21 lutego lecimy (ja i kobieta) na Coche. Wybiera sie ktos w tamte rejony w tym terminie? Wiem, wiem, w marcu jest deczko lepiej wiatrowo, ale niestety urlop moge tylko w lutym.
Pytanie do tych co juz byli, gdzie i czy jest sens wymieniac USD na Bolivary ? czy lepiej poslugiwac sie twarda waluta, ktora z tego co czytalem jest bardzo chetnie akceptowana.

Podrawiam,
Janusz

HISZPUN
Deska: NHP
Latawiec: RPM

Post24 lut 2014, 08:14

Hej
My przylatujemy 26 na Margarite w 4 osoby, wiem że tam słaby spot więc może się przemieścimy.
Jak coś to pisz.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
lucka
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post24 lut 2014, 08:31

[quote="JanuszD"]Aloha,

Pytanie do tych co juz byli, gdzie i czy jest sens wymieniac USD na Bolivary ? czy lepiej poslugiwac sie twarda waluta, ktora z tego co czytalem jest bardzo chetnie akceptowana.

Wymieniaj tam gdzie dają dobry kurs :wink:
Na Coche nie byłem Ale w sklepie spożywczym w El yaque (skąd startują łodzie na wyspę)dobrze wymienisz i w agencji turystycznej kurs był chyba też niezły.
Przy płaceniu USD róznie to bywa :)

Awatar użytkownika
lucka
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post24 lut 2014, 08:34

[quote="HISZPUN"]Hej
wiem że tam słaby spot więc może się przemieścimy.

Byłem na początku lutego i El yaque daje radę :wink:

pierol
Deska: Xenon www.sfinkspub.com.pl
Latawiec: Zeeko,RPM
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post24 lut 2014, 11:17

Ja byłem w lutym 2013r w Playa el aqua,nie widziałem żeby ktoś tam pływał,wiec jeździłem do El yaque, 30 min drogi samochodem w zależności od natężenia ruchu.Tam jest fajny spot,z tamtąd płyną łodzie na Coche.Gdy byłem na wyspie ,akurat był offshore i z tego co wiem często tam tak jest,no ale w sumie to wyspa wiec z drugiej strony powinien byc onshore,nie byłem tam i nie wiem czy sa jakies spoty.
Pieniadze możesz wymienić na lotnisku albo tak naprawde wszedzie.Jedyne na co trzeba zwrócić uwage to oczywiscie kurs.Na lotnisku bedzie niski ale warto wymienic z 50$ na jakies pierdoły,typu woda lub cos do jedzenia.W zeszłym roku na lotnisku kurs był 4,3 bolivara za dolara a u konika 15 bol za dolara.Wiadomo ze trzeba poszukac sobie miejsca gdzie kurs jest dla nas korzystny.Na dzien dzisiejszy kurs u konika to 70 Bolivarów za dolara,no ale w stosunku do zeszłego roku jest straszna inflacja,czyli nie jest tak ze jestesmy bogaci bo wszystko podrozało.Za obiad typu ryba z grilla z surowka i platanami lub ryzem czy frytkami zapłacić trzeba 250 bf, za rum 125 bf, za pina colade na plazy 150 bf, za owoce morza mix 300 bf za langustę 700 bf.
Tak teraz popatrzyłem na date i widze ze to stary post i niepotrzebnie sie tu produkuje ale nie kasuje bo może komuś sie informacja przyda na przyszłosc :D JAkby co to służę.
Pozdrawiam

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”