RPA-Langeeban 15.02-10.03.2015 od 2090PLN

Oferty wycieczek, podróże, last minute, bilety lotnicze, etc.
RemplusTravel
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Nobile
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 sty 2015, 17:44

Termin wyjazdu:
15.02 - 28.02.2015 (inne terminy na zapytanie, możliwość dopasowania terminu pobytu do biletu lotniczego)
Jesteśmy w Langebann do 10 marca.

Możliwość Pro Campu z Tomkiem Dakti Dakterią-10 dni -1000PLN
Tomek Dakti Daktera
-wielokrotne wygrane w MP Best Trick,
-3ci w finale ME 2011 (najlepszy wyniki polaka wśród mężczyzn open do dziś),
-jako jedyny zawodnik z Polski w bezpośrednim starciu wygrałe z obecnym MS (Christophe Tack).

ostatni film:
http://vimeo.com/83876629

były trener Denisa Żurika (obcenie V-ce Mistrz Świata Juniorów).

student Paryskiej Szkoły Mostów i Politechniki Warszawskiej.

Miejsce:
Langebaan / Cape Town
download/file.php?mode=view&id=7010

Więcej na:
http://kitewyjazdy.pl/kite-rpa.html#tab1

Cena:
Opcja 1:
13 nocy Langebaan
- hotel 2950 pln/os.
- apartament 2090 pln/os.
Opcja 2:
MIX: Langebaan + Cape Town
kalkulowana indywidualnie w zależności od miejsca zakwaterowania i czasu pobytu

Langebaan – laguna, w której znajdziesz płytką, ciepłą jak na warunki RPA wodę – to tutaj możesz rozpocząć przygodę z kite, doszkolić swoje umiejętności lub po prostu pływać do woli.
Jest to najlepsze miejsce w RPA na kitesurfing gdyż wiatr jest tu stały i silny a słońce świeci niemal przez cały rok.
Odległość do Cape Town to zaledwie 120 km – ok. godziny drogi.

Cena zawiera:
Zakwaterowanie – Hotel Windtown Resort /Apartament – 13 noclegów
Transfer z i na lotnisko
Ubezpieczenie podstawowe plus kitesurfingowe AXA Travel Sport Large Świat (KL 30 000 euro, NNW 4 000 euro, bagaż 400 euro, OC 50 000 euro)
Opieka pilota na miejscu
Pamiątkowe zdjęcia oraz koszulka z wyprawy dla każdego uczestnika

Cena nie zawiera:
Wyżywienia poza śniadaniami w wybranych obiektach
Transferu lotniczego sprzętu kite’owego
Szkoleń kitesurfingowych – (kurs z polskim instruktorem możliwy w terminie 15.02 – 10.03.2015)
Wypożyczenia sprzętu kitesurfingowego na całość pobytu
Zorganizowanie wycieczek fakultatywnych (opcjonalne) – dodatkowo płatne
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 05:20 przez RemplusTravel, łącznie zmieniany 7 razy.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2015, 13:25

RemplusTravel pisze:
Langebaan – laguna, w której znajdziesz płytką, ciepłą i turkusową wodę – to tutaj możesz rozpocząć przygodę z kite, doszkolić swoje umiejętności lub po prostu pływać do woli.

małe sprostowanie, bo akurat jestem kolejny raz w RPA w tym byłem na Lange 5 razy w siągu ostatnich 2 tygodni (więcej nie było sensu jechać bo ..nie wiało tam W OGÓLE :idea: )
a z tych 5ciu dni - 1 powyżej 40 węzłów / 2 około 15 knts / 2 zero węzłów
statystyka na Lange w tym roku nie poraża..
na szczęście w okolicy 170 km od Lange jest sporo spotów z wiatrem, jednak nie dla początkujących - mocny siła wave :idea:

w Lange też nie znajdziesz na pewno płytkiej wody, która co prawda jest cieplejsza niż aktualnie w PL ..tak w sam raz na piankę 4/3 dla zimnolubnych :idea:
ale ciepłą jej nazwać na pewno nie można, potwierdzają to wszechobecne tam foki
o innych "atrakcjach" w tej wodzie nie piszę :hand:

cieplejsza i faktyczne płytka woda jest jednak na całkiem milym spocie nieopodal: SHARKbay
tak na piankę 4/3 lub nawet 3/2
z tym że wieje tam rzadko i słabo a jeśli już , bywa tam meeegaa tłok :thumb:

ale miejsce zdecydowanie warte odwiedzenia - z tym że absolutnie nie dla początkujących...

peace

RemplusTravel
Kontaktowanie:

Post04 lut 2015, 16:42

Cześć Ziomek

małe sprostowanie do sprostowania...
Przede wszystkim dzięki za aktualne podane na bieżąco wiadomości... :thumb: ,ale
byłem w Langeeban w lutym 2 razy i raz wiało bardzo dobrze raz jak w Egipcie...i z całą pewnością na bazie moich doświadczeń mogę powiedzieć,że jest to bardzo dobra miejscówka... :wink:,a Shark Bay(nazwa nijak się ma do ryb,które w zatoce pływają-po prost rekinów w zatoce nie uświadczysz...) jest też cześcią Langeeban...
Co do wiatru to mam nadzieję,że będzie wiało przynajmniej tak jak wiało ostatnio jak tam byłem...,ale nawet w najpewniejszym miejscu wiatrowym na ziemi czyli Brazylii też jak przyjechałeś kilka lat temu na tydzień przestało wiać.... :)
Poza tym luty jest zdecydowanie lepszym miesiącem na Langeeban-jest mniej ludzi jako,że z końcem stycznia kończą się południowo afrykańskie wakacje...
Życzę dużo wiatru w pozostałej części pobytu w RPA i pozdrawiam.

Marcin

Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post04 lut 2015, 23:47

a ja nie wiem skąd w ogóle wzięła się opinia, że w LB jest cieplutka, płyciutka lagunka... z turkusową wodą na dodatek.
nic bardziej mylnego, bez pianki ciężko wytrzymać choć troszkę cieplej niż na sun beach czy noordhoek, ale potwierdzam, tylko dla początkujących "twardzieli".

a z wiatrem... no cóż, bywa że nawet w CT to loteria.

RemplusTravel
Kontaktowanie:

Post06 lut 2015, 05:14

Termin wyjazdu:
15.02 - 28.02.2015 (inne terminy na zapytanie, możliwość dopasowania terminu pobytu do biletu lotniczego)
Jesteśmy w Langebann do 10 marca.

[img]http://kitewyjazdy.pl/imgLib/m_cms_gallery_82/IMG_6217_1403104453.jpg/img]

Możliwość Pro Campu z Tomkiem Dakti Dakterią-10 dni -1000PLN
Tomek Dakti Daktera
-wielokrotne wygrane w MP Best Trick,
-3ci w finale ME 2011 (najlepszy wyniki polaka wśród mężczyzn open do dziś),
-jako jedyny zawodnik z Polski w bezpośrednim starciu wygrałe z obecnym MS (Christophe Tack).

ostatni film:
http://vimeo.com/83876629

były trener Denisa Żurika (obcenie V-ce Mistrz Świata Juniorów).

student Paryskiej Szkoły Mostów i Politechniki Warszawskiej.

Miejsce:
Langebaan / Cape Town
download/file.php?mode=view&id=7010

Więcej na:
http://kitewyjazdy.pl/kite-rpa.html#tab1

Cena:
Opcja 1:
13 nocy Langebaan
- hotel 2950 pln/os.
- apartament 2090 pln/os.
Opcja 2:
MIX: Langebaan + Cape Town
kalkulowana indywidualnie w zależności od miejsca zakwaterowania i czasu pobytu

Langebaan – laguna, w której znajdziesz płytką, ciepłą jak na warunki RPA wodę – to tutaj możesz rozpocząć przygodę z kite, doszkolić swoje umiejętności lub po prostu pływać do woli.
Jest to najlepsze miejsce w RPA na kitesurfing gdyż wiatr jest tu stały i silny a słońce świeci niemal przez cały rok.
Odległość do Cape Town to zaledwie 120 km – ok. godziny drogi.

Cena zawiera:
Zakwaterowanie – Hotel Windtown Resort /Apartament – 13 noclegów
Transfer z i na lotnisko
Ubezpieczenie podstawowe plus kitesurfingowe AXA Travel Sport Large Świat (KL 30 000 euro, NNW 4 000 euro, bagaż 400 euro, OC 50 000 euro)
Opieka pilota na miejscu
Pamiątkowe zdjęcia oraz koszulka z wyprawy dla każdego uczestnika

Cena nie zawiera:
Wyżywienia poza śniadaniami w wybranych obiektach
Transferu lotniczego sprzętu kite’owego
Szkoleń kitesurfingowych – (kurs z polskim instruktorem możliwy w terminie 15.02 – 10.03.2015)
Wypożyczenia sprzętu kitesurfingowego na całość pobytu
Zorganizowanie wycieczek fakultatywnych (opcjonalne) – dodatkowo płatne

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post06 lut 2015, 07:32

W kwestii Langebaan... jeśli pisać że SharkBay to Langebaan... to tak jakby powiedzieć że np. Jastarnia to Ekolaguna lub Ch6. :? :lol:
Warto wiec pisać dokładniej, opinia że jest tam ciepło i bez pianek. Bez przesady :?:

To zupełnie inne spoty o innych warunkach:
- Shark Bay / inny kierunek, słabszy wiatr, płaska woda, ciepło, tłok na wodzie/
- Langebaan przesmyk /czop, nierówny i bardziej silny wiatr, przepływające statki, szybko robi się głęboka woda, szkółki/
- Langebaan / za falochronem z worków lub przy kolonii fok - bardziej równo, dalej od przesmyku. W wodzie sporo morświnów, węży morskich, fok, ptaków.
Warto stosować się do zasady "be shark smart" = czyli tam gdzie kolonie zwierząt morskich, tam mogą być rekiny. Na pewno nie pływać po zmroku ;)

Dla początkujących najlepszy (!) jest Shark Bay / jeśli mamy być dokładni - bardziej płytko, miejsce do nauki, ciepło i czasem bez pianki. Bardzo w porządku miejsce.
Ew. jak szukacie płaskiego - to rozważcie Hermanus lub Witsand/ rzeka - 4h na wschód od Cape Town

Z wiatrem w tym roku jest tragicznie. Powietrze jest bardziej suche, przez co mniej gęste i jest słabszy wiatr.
Statystyki wiatrowe poprawią się jeśli wilgoć będzie większa.

Dobrego pływania i solidnego wiatru życzę w lutym :D Ja jestem do 13.2 na miejscu przy Table View/

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 lut 2015, 08:51

RemplusTravel pisze:byłem w Langeeban w lutym 2 razy i raz wiało bardzo dobrze raz jak w Egipcie...i z całą pewnością na bazie moich doświadczeń mogę powiedzieć,że jest to bardzo dobra miejscówka... :wink:,a Shark Bay.. jest też cześcią Langeeban...

cześć Marcin :)

Langebaan jako miejscówka - jednym sie widocznie podoba innym nie - głęboka, zimna, mocno zczopowana woda, lekko offowy wiatr - przy brzegu ciężko utrzymać latawiec w zenicie, coraz dalej od brzegu nieco równiej - ale kopy po kilka węzłów w jednym skoku :hand:
+ spoooryyy tłok i na brzegu i w wodzie
wiatr zwykle bardzo silny i wieje tam całkiem często, choć w tym roku niestety niezbyt..
ale ma swoich amatorów
na pewno nie jest to spot dla początkujących - o tym nikt mnie nie przekona :hand: pomijając, że po 5ciu minutach choćby teorii z kursantami zjawiają się lokalni instruktorzy z hasłem, że "zaraz przestaną być mili" :thumb: takie zwyczaje :thumb:

Sharkbay - "jest częścią Langebaan" - ale wiatrowo niewiele ma z nim wspólnego
WIELE :idea: razy doświadczyłem tego, że na Lange pływanie mocno na 10tki - pakowanie na Sharka - a tam dwa i pół węzła :hand:
czekanie aż dojdzie - po 2-3 h powrót, a na Lange wciąż dyma, z tym że mocniej

na pewno nie jest to moje ulubione miejsce na świecie - dla waveowców - CAPE TOWN jak najbardziej :hand:

PS: Brazylii , że by nie wiało tydzień - NIGDY nie uświadczyłem :idea:

peace

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post07 lut 2015, 17:54

RemplusTravel pisze:Cześć Ziomek

małe sprostowanie do sprostowania...
Przede wszystkim dzięki za aktualne podane na bieżąco wiadomości... :thumb: ,ale
byłem w Langeeban w lutym 2 razy i raz wiało bardzo dobrze raz jak w Egipcie...i z całą pewnością na bazie moich doświadczeń mogę powiedzieć,że jest to bardzo dobra miejscówka... :wink:,a Shark Bay(nazwa nijak się ma do ryb,które w zatoce pływają-po prost rekinów w zatoce nie uświadczysz...) jest też cześcią Langeeban...

To nie jest prawda :naughty: Nazwa co prawda pochodzi od płaszczek, które nazywają Sand Shark, ale rekiny w zatoce też występują. W zeszłym roku w styczniu 3 metrowego w wodzie rybacy znaleźli.

- Shark Bay / inny kierunek, słabszy wiatr, płaska woda, ciepło, tłok na wodzie/

z tym że wieje tam rzadko i słabo a jeśli już , bywa tam meeegaa tłok

Nie wiem o jakim tłoku piszecie, chyba że w tym roku nagle przybyły tłumy. W zeszłym roku przez ponad 2 tygodnie od połowy stycznia tłoku nie uświadczyłem. Latawców trochę było, ale w porównaniu do Rewy w jakikolwiek dzień, czy choćby Ekolaguny latem to był zawsze luz.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post08 lut 2015, 14:15

jedi1 pisze:
Nie wiem o jakim tłoku piszecie, chyba że w tym roku nagle przybyły tłumy. W zeszłym roku przez ponad 2 tygodnie od połowy stycznia tłoku nie uświadczyłem. Latawców trochę było, ale w porównaniu do Rewy w jakikolwiek dzień, czy choćby Ekolaguny latem to był zawsze luz.

Rewa jest poza kolejnością, choć dziś na ten przykład w wodzie poza nami dwoma nikogo akurat nie spotkałem :thumb:
co do Sharkbay - jeśli wieje tam w tym roku , raz na tydzień - tłok jest , wystarczający, że poskakać się nie da
na Ekolagunie tego problemu nie ma

peace

RemplusTravel
Kontaktowanie:

Post09 lut 2015, 06:44

...a poza wiatrem coś od zeszłego roku się zmieniło,np.ceny przede wszystkim jedzenia? :?:

Pozdrawiam

RemplusTravel
Kontaktowanie:

Post17 lut 2015, 14:07

Jesteśmy od niedzieli w Langeeban.W niedziele wiało bardzo dobrze,w poniedziałek mimo,że windguru nic nie pokazywało wiało dobrze.Dzisiaj i jutro wiatr tylko na duże latawce,ale od czwartku przynajmniej przez tydzień ma wiać bardzo dobrze.I tak jak zawsze Langeeban jest rewelacyjnym miejscem zarówno dla zaawansowanych jak i dla początkujących!!!Płaska woda i w tym roku całkiem ciepła jak na tutejsze warunki-około 20stopni.W shark bay też żadnego tłoku nie ma!!! :wink: :thumbsup:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post18 lut 2015, 09:08

RemplusTravel pisze:.I tak jak zawsze Langeeban jest rewelacyjnym miejscem zarówno dla zaawansowanych jak i dla początkujących!!!Płaska woda i w tym roku całkiem ciepła jak na tutejsze warunki-około 20stopni.:

co rozumiesz przez początkujący - bo mam wrażenie, że osoby samodzielnie na luzie ostrzące i czujące się komfortowo na głębokiej zczopowanej wodzie i przy dość szkwalistym wietrze
ja takich określam co najmniej średnio zaawansowani :hand:
dla mnie początkujący, to spływający z wiatrem i podchodzący pod górę pieszo - więc potrzebujący płytkiej wody :idea: i nie radzący sobie komfortowo z wiatrami powyżej 25 węzłów, które zwykle wieją na Langebaan

pozdro z Rewy - gdzie w tym roku woda również "całkiem ciepła" :thumb:

peace

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post18 lut 2015, 09:56

Dla początkujących to chyba bardziej Shark Bay?
Langebaan z chopem, mało równym wiatrem nie jest za szczęśliwym miejscem dla nich...

Jak ktoś lepiej ogarnia , fakt może wiecej porobić jak spłynie w dół do fok. Ale tam mogą być inne... większe stworzenia :twisted: Mnie Langebaan kojarzy się z takim obrazkiem. Akurat wiało mi wtedy na 7m, ze szkwałem 10-15kns. Przy skokach na prawym, nie raz ściorało mnie na plażę (wtedy nie wiedziałem jak mocno nosi to wilgotne powietrze tam). No i stateczki rodem z Max Maxa co chwilę.

Obrazek

Pomyślcie o Witsand/w rzece albo Hermanus. Tylko tam musi się zgadzać kierunek wiatru + jest 3/4 h od CT.
I katujcie Sharbay... najlepsze tam miejsce.

Powodzenia z wiatrem! :D

RemplusTravel
Kontaktowanie:

Post23 lut 2015, 15:44

Jesteśmy już 9 dni w Langeeban i tylko jeden dzień nie wiało!!!
Ani razu nie było warunków podobnych jak ze zdjęcia...na pewno mamy szczęście,ale ostatnie 3 dni wieje nawet dobrze i w miarę równa w Langeeban beach...
[img]https://www.facebook.com/remplus.kitesurfing/photos/ms.c.eJw1zskNwEAIA8COouU09N9YElj~;GHEYRFe5x0GbJB6sE~;4Vptd5XDS9gs4x~_lr7d0hyv3b~;0DL3IddSM6~;M0~_03~_~_Z7jw6bvOY~;2PzsF9fuJ3g~-.bps.a.755849734529972/759884450793167/?type=1/img]

...coś mi nie chcą zdjęcia wchodzić,ale popracuje nad tym wieczorem....

...ale trochę zdjęć z Langeeban beach i Shark Bay na FB Uzależnieni od Fali

Wróć do „Oferty Biur Podróży”