Gyby ktos byl tak dobry i mnie uswiadomil
jak nazywa sie ten manewr
http://augustyna.pl/do/dahab/index.php?what=33
Pozdrawiam
Andrzej
Onzo pisze:A co wg Ciebie jest w nim takiego nadzwyczajnego? Nie widać lądowania - może lądował blind, może startował ze swicha a lądował normalnie, albo odwrotnie. Poza tym wg mnie wszystko w granicach normy
Szymon pisze:Witam![]()
po pierwsze to nie jest handle pass, tylko nieudana próba handle pass'a-wyraźnie widać na tej sekwencji, że gość nie przechwytuje bara, tylko zostaje na tej samej ręce, w dodatku prawdopodobnie chwilę później wypuścił bar z ręki, bo widać jak bar wysówa mu się z ręki.
po drugie jeśli uważasz mimo wszystko, że wszystko jest w granicach normy, to odpuść sobie już komentowanie handle pass'ów![]()
Pozdrawiam,
Szymon
hase pisze:Po co sie sprzeczacie Andrzej napisal, ladowal normalnie .... czyli pieknie wygrzmocil w ziemie tzn. w wode
Onzo pisze:
Jeżeli dobrze widzę to kończy z lewą ręką na barze - to po pierwsze. Poza tym chyba chodzi o przełożenie baru dookoła ciała co mógł zrobić albo obracając się w lewo, albo w prawo. Rzeczywiście - na ostatnim ujęciu wygląda na to, że się nie utrzyma.
Arek pisze:Niestety ja tez nie moge sie z Toba zgodzic , widac wyraznie ze rider probowal wykonac hp przekladajac bar z lewej do prawej reki. Nie zdolal przechwycic prawa wiec zostal na lewej![]()
pozdroofka Arek
Onzo pisze:Arek pisze:Niestety ja tez nie moge sie z Toba zgodzic , widac wyraznie ze rider probowal wykonac hp przekladajac bar z lewej do prawej reki. Nie zdolal przechwycic prawa wiec zostal na lewej![]()
pozdroofka Arek
Przyjrzałem się po raz kolejny i wydaje mi się, że wybił się, wyprostował nogi do góry, a następnie próbował przełożyć nogi między barem a prawą ręką (obrót z przełożeniem nóg, podobnie jak cH na filmiku z targów). Wtedy już nie złapał baru prawą ręką co mógł chcieć zrobić (ale niekoniecznie) - dlatego spadł. Jest też mozliwa wersja, że robił klasycznego hp, ale w takim przypadku brakuje mi ujęć. W 4 ujęciu lewa ręka jest w "nachwycie", ciekaw jestem w takim razie jak był w stanie to zrobićŻeby tak ją ułożyć, ostatnie 3 ujęcia byłyby odwrócone. Ale wtedy też - na 4 ujęciu prawa ręka właśnie pusciła drążek a nie nie zdołała go schytać. Porównajcie to sobie z filmikiem cH bo tam jest to ładnie widoczne.
Ja nadal zostaję przy wersji z przekładaniem nóg.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości