Jak to sie nazywa?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Andrzejj

Post17 mar 2004, 20:38

Gyby ktos byl tak dobry i mnie uswiadomil
jak nazywa sie ten manewr
http://augustyna.pl/do/dahab/index.php?what=33

Pozdrawiam
Andrzej

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2004, 20:59

Handle Pass

Andrzejj

Post17 mar 2004, 21:03

tyle to i ja wiem ;-)
ale myslalem, ze cos tam jeszcze,
w koncu to nie jest chyba taki calkiem zwyczajny handle pass ;-)

Pozdrawiam
Andrzej

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post17 mar 2004, 21:08

A co wg Ciebie jest w nim takiego nadzwyczajnego? Nie widać lądowania - może lądował blind, może startował ze swicha a lądował normalnie, albo odwrotnie. Poza tym wg mnie wszystko w granicach normy ;)

Andrzejj

Post17 mar 2004, 21:13

Tylko sie nie denerwuj...;-)
o ile pamietam, to wlasnie startowal ze swicha a lądował normalnie

Pozdrawiam
Andrzej

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post17 mar 2004, 22:39

Andrzejj pisze:Tylko sie nie denerwuj...;-)

Pozdrawiam
Andrzej

Nie denerwuje się :)

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 mar 2004, 23:16

Zwykły fikołek :lol: :lol: :lol:

Szymon

Post17 mar 2004, 23:53

Onzo pisze:A co wg Ciebie jest w nim takiego nadzwyczajnego? Nie widać lądowania - może lądował blind, może startował ze swicha a lądował normalnie, albo odwrotnie. Poza tym wg mnie wszystko w granicach normy ;)

Witam 8)
po pierwsze to nie jest handle pass, tylko nieudana próba handle pass'a-wyraźnie widać na tej sekwencji, że gość nie przechwytuje bara, tylko zostaje na tej samej ręce, w dodatku prawdopodobnie chwilę później wypuścił bar z ręki, bo widać jak bar wysówa mu się z ręki.
po drugie jeśli uważasz mimo wszystko, że wszystko jest w granicach normy, to odpuść sobie już komentowanie handle pass'ów :!:
Pozdrawiam,
Szymon

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 13:11

Szymon pisze:Witam 8)
po pierwsze to nie jest handle pass, tylko nieudana próba handle pass'a-wyraźnie widać na tej sekwencji, że gość nie przechwytuje bara, tylko zostaje na tej samej ręce, w dodatku prawdopodobnie chwilę później wypuścił bar z ręki, bo widać jak bar wysówa mu się z ręki.
po drugie jeśli uważasz mimo wszystko, że wszystko jest w granicach normy, to odpuść sobie już komentowanie handle pass'ów :!:
Pozdrawiam,
Szymon

To może sam napisz co dla Ciebie jest handle passem? Jeżeli dobrze widzę to kończy z lewą ręką na barze - to po pierwsze. Poza tym chyba chodzi o przełożenie baru dookoła ciała co mógł zrobić albo obracając się w lewo, albo w prawo. Rzeczywiście - na ostatnim ujęciu wygląda na to, że się nie utrzyma.
Jak dla mnie to wyglada to tak jakby przekładał nogi pomiędzy prawą ręką a barem - jeżeli jest na to inna nazwa - chętnie usłyszę.

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 13:29

Po co sie sprzeczacie Andrzej napisal, ladowal normalnie .... czyli pieknie wygrzmocil w ziemie tzn. w wode

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 14:07

hase pisze:Po co sie sprzeczacie Andrzej napisal, ladowal normalnie .... czyli pieknie wygrzmocil w ziemie tzn. w wode

Masz rację - dla mnie EOT

Arek

Post18 mar 2004, 14:20

Onzo pisze:
Jeżeli dobrze widzę to kończy z lewą ręką na barze - to po pierwsze. Poza tym chyba chodzi o przełożenie baru dookoła ciała co mógł zrobić albo obracając się w lewo, albo w prawo. Rzeczywiście - na ostatnim ujęciu wygląda na to, że się nie utrzyma.

Niestety ja tez nie moge sie z Toba zgodzic , widac wyraznie ze rider probowal wykonac hp przekladajac bar z lewej do prawej reki. Nie zdolal przechwycic prawa wiec zostal na lewej :idea:
pozdroofka Arek 8)

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 14:39

Arek pisze:Niestety ja tez nie moge sie z Toba zgodzic , widac wyraznie ze rider probowal wykonac hp przekladajac bar z lewej do prawej reki. Nie zdolal przechwycic prawa wiec zostal na lewej :idea:
pozdroofka Arek 8)

Przyjrzałem się po raz kolejny i wydaje mi się, że wybił się, wyprostował nogi do góry, a następnie próbował przełożyć nogi między barem a prawą ręką (obrót z przełożeniem nóg, podobnie jak cH na filmiku z targów). Wtedy już nie złapał baru prawą ręką co mógł chcieć zrobić (ale niekoniecznie) - dlatego spadł. Jest też mozliwa wersja, że robił klasycznego hp, ale w takim przypadku brakuje mi ujęć. W 4 ujęciu lewa ręka jest w "nachwycie", ciekaw jestem w takim razie jak był w stanie to zrobić :?: Żeby tak ją ułożyć, ostatnie 3 ujęcia byłyby odwrócone. Ale wtedy też - na 4 ujęciu prawa ręka właśnie pusciła drążek a nie nie zdołała go schytać. Porównajcie to sobie z filmikiem cH bo tam jest to ładnie widoczne.

Ja nadal zostaję przy wersji z przekładaniem nóg. :)

Aha - ładne hp są na zajawce filmiku dream produkowanej chyba przez Cabrinha kiteboarding.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 15:48

przecie to half pass w gwarze regionalnej zwany polpascem. :D

Szymon

Post18 mar 2004, 16:43

Onzo pisze:
Arek pisze:Niestety ja tez nie moge sie z Toba zgodzic , widac wyraznie ze rider probowal wykonac hp przekladajac bar z lewej do prawej reki. Nie zdolal przechwycic prawa wiec zostal na lewej :idea:
pozdroofka Arek 8)

Przyjrzałem się po raz kolejny i wydaje mi się, że wybił się, wyprostował nogi do góry, a następnie próbował przełożyć nogi między barem a prawą ręką (obrót z przełożeniem nóg, podobnie jak cH na filmiku z targów). Wtedy już nie złapał baru prawą ręką co mógł chcieć zrobić (ale niekoniecznie) - dlatego spadł. Jest też mozliwa wersja, że robił klasycznego hp, ale w takim przypadku brakuje mi ujęć. W 4 ujęciu lewa ręka jest w "nachwycie", ciekaw jestem w takim razie jak był w stanie to zrobić :?: Żeby tak ją ułożyć, ostatnie 3 ujęcia byłyby odwrócone. Ale wtedy też - na 4 ujęciu prawa ręka właśnie pusciła drążek a nie nie zdołała go schytać. Porównajcie to sobie z filmikiem cH bo tam jest to ładnie widoczne.

Ja nadal zostaję przy wersji z przekładaniem nóg. :)

Cześć,

jeśli obejrzysz zajawkę z targów-Arek i Książe robią hp, to uznasz, że Arek wie jak się robi hp :!: Skoro pisze,że jest inaczej niż Ty po wielokrotnym oglądaniu twierdzisz, to znaczy, że wie co mówi :!: On po prostu jest jednym z tych co hp robi.Zatem nie brnij już dalej tylko przyjmij słowa tych, którzy ten trik robią :evil:

Wróć do „Forum Główne”