kajt jest zupełnie inną maszyną niż 2015. Zdecydowali się przejść na "6-line setup" na przyszły sezon, co według mnie jest po prostu NIEZIEMSKIE! Kajt zachowuje się w powietrzu super, jest strasznie stabilny i taki no... "crispy". Robiłem na nim podwójne z taką łatwością jak nigdy wcześniej, więc SLACK to generalnie pierwsze odczucie jakie dostaniecie od tego latawca. Profil jest zupełnie zmieniony, będzie nowy bar specjalnie zaprojektowany pod ten model- wszystko jednym słowem składa się na niesamowitą maszynę do freestylu.
W długi sierpniowy weekend zapraszamy też na testy najnowszych modeli Cabrinha 2016. Czekają na was nowy Switchblade i FX w rozmiarze 10 m^2 oraz całkiem przekonstruowany nowy Radar rozmiar 9. Wszystkie dopiero co wyjęte z folii.
aki realny zakres wiatrowy ma FX 14m? Interesuje mnie zwłaszcza dolna granica kiedy da sie plywac i trzymac chociaz wysokosc. Plywał ktos na 14m? (Podobno relatywnie zbliżony do SB12m) Niestety nie pływałem nigdy na SB a wiem ze też bywały róznice w rocznikach np 2013 a inne. Może ktoś cos napisać na temat dolnego zakresu FX? Oczywiscie z normalna deska TT bez zabawy w LW czy Wave.
hmmm, ulubione pytanie wszystkich, którzy zostali poproszeni o odpowiedź na nie
Pozwól, że ni będę się rozpisywał, ile czynników wpływa na to kto i kiedy odpali na jakim latawcu.
Napiszę tylko króko konkretnie, że FX 14m będzie miał jednak lepszy dół od SB 12m. Pytanie ile ważysz i od ilu węzłów ostatecznie chcesz pływać i wtedy czy 14, czy może jednak 12m
Czyli główne zmiany to w większych rozmiarach 12-14 lepszy ciąg? A jak przeprojektowaniem kształtu , są odczuwalne jakieś zmiany w mniejszych rozmiarach np 10