Znalezione wyniki: 132

Powrót

autor: EasySurfShop
27 mar 2015, 11:49
Skocz do forum
Skocz do tematu

Trymowanie Baru

Sezon zbliża się wielkimi krokami, więc rozsądnym posunięciem jest przegląd sprzętu. Pozwoli to na uniknięcie nieprzyjemnych i niebezpiecznych niespodzianek na wodzie. W tym artykule dowiecie się, jak sprawdzić linki w barze i jak go wytrymować, aby Wasz kite był odpowiednio przygotowany. Wbrew wsze...
autor: Korpuch
01 kwie 2015, 08:16
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

A w Brzeźnie pełna lampa, koło 15st, falka prawie 2m w regularnych odstępach 13sek. Do tego wiatr 20knts NE z dużą gęstością powietrza :twisted: :twisted: :twisted:
autor: zojsan
04 kwie 2015, 16:37
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Ciekawe - długość linek a długość baru?

Wiktorek pisze:Dłuższy bar - szybsza szmatka. Dłuższe linki - wolniejsza

szmatka jest zawsze tak samo szybka...
tylko przy dłuższym barze szybciej skręca
a przy dłuższych linkach ma dłuższą drogę do pokonania z lewa do prawa (większy promień okna wiatrowego)
więc te dwie wartości nie mają ze sobą nic wspólnego
autor: TrueKejner
18 kwie 2015, 11:22
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: wiązania/buty "CABRINHA H3"- hot stuff !!!

WRACAJĄC do tematu, nie wiem JAKI masz patent na to, by się nie wcinać przy nauce nowych rzeczy, 1. generalnie to zawsze spadać na deskę i uczyć się wszystkiego jak najmniejszymi krokami. Jak za mocno wieje to nie szarpię się na trudne rzeczy tylko robię to co umiem bo nawet jak coś pójdzie źle wie...
autor: Ziomek.
19 kwie 2015, 10:49
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Sesyjka elegancka, miło że pytasz. Poza tym standard na Rewie - Lewa, myśliwi, i Sar na wywiewce :D kurcze, ZNOWU :? to już nie są jaja SAR to nie jest nasza "asekuracja" nie powinniśmy tego nadużywać :? chyba za dużo nieprzygotowanych osób pływa na wywiewce, wiadomo , że tam fajniej , pl...
19 kwie 2015, 15:10
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: wiązania/buty "CABRINHA H3"- hot stuff !!!

z filmu widać wyraźnie , że staram się latawiec mieć możliwie nisko ALE JEDNAK - na moment przed wybiciem (23-24 sekunda) już ciągnę go nieświadomie w górę no dokładnie w momencie wybicia kajt leci prosto w stratosferę- no a w ten sposób nie ma szans złapać po ludzku bar skoro ty lecisz w prawo a b...
autor: tadziu-t3
23 kwie 2015, 15:09
Skocz do forum
Skocz do tematu

100% Kite Survival vol. 2 Fuertaventura marzec 2015.

Hej wszystkim!!! Od niedawna z mała grupą znajomych próbujemy ogarniać wyjazdy kite’owe, najtaniej jak tylko się da (nic komercyjnego po prostu spoko wyjazdy ze znajomymi) to znaczy mieszkanie w wypożyczonym samochodzie lub w namiocie na plaży i takie tam :D . I właśnie o jednym z takich wyjazdów ch...
autor: 24SURFpl
23 kwie 2015, 15:45
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Nowy Katalog Peter Lynn

:wink:

Jakby ktoś nie dł rady wygooglować, to katalog Cabrinha jest tu:
http://www.cabrinhakites.com/downloads/ ... 15-en.html

:wink:
autor: BraCuru
25 kwie 2015, 16:48
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Amatorski puchar Polski dla twintipów!

Proszę Państwa, Przepisy i regulamin opublikowane. Zamykamy dyskusje o przepisach i regulaminie do końca ostatnich zawodów we wrześniu. Potem wracamy do tego. Osobiście rozdam zawodnikom ankiety do oceny zawodów na koniec sezonu. Tak zrobiłem na KTE i stało się to nawet zwyczajem europejskiego touru...
09 maja 2015, 21:21
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Ford Kite Cup 2015

w temacie: znowu to ja muszę być tym niemiłym, wsadzającym kij w mrowisko, choć w kuluarach każdy o tym mówi :idea: staram się zrozumieć decyzje Organizatorów FORDa, którym jestem wdzięczny za mocno profesjonalny wieloletni cykl fajnych zawodów w PL :thumb: zawsze udawało się wycisnąć każdy podmuch ...
10 maja 2015, 23:21
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Czapla Kiteboards

I tu jest właśnie sedno sprawy :thumb: ,dodatkowo skoro deski są robione pod indywidualne preferencje rajderów to zanim Ziomek zacznie testować powinni zrobić pod jego upodobania :hand: ..ale po co - jeśli są deski na tyle dobre, że jeden model pasuje "indywidualnie" 90 % riderów a pozost...
14 maja 2015, 13:34
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Wypadki i wpadki na kite! (Oby nikogo z nas to nie spotkało)

Z tego co słyszałem .. prawdopodobnie ... Podobno .. przy 30 węzłach w szkwałach do 38. . ..a następnie przebiegło po nim stado słoni, niby norma - gdyby nie fakt że były one różowe :shock: ..w sumie też możłiwe - ale w zielone gwiazdki :hand: - nie było 30 węzłów :idea: byłem w tej chwili w tym mi...
16 maja 2015, 16:24
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: PIERWSZY NA ŚWIECIE WYŚCIG KITESURFERA Z NIEPEŁNOSPRAWNYM KOLARZEM.

no i dzięki za jakieś materiały- jak widać nie trzeba wzbudzać stanu wyjątkowego w Polsce, żeby dostać tracking i kilka fotek z gopro.
:thumb:
autor: zaq
22 maja 2015, 08:17
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Komorowski czy Duda kto lepszy dla kitesurferów

prosz....
niech chociaż to miejsce bedzie wolne od wyborczego spamu i tego że ludzie skaczą sobie do oczu :doh: :naughty:

Proponuje smietnik albo kasacje tego posta zanim nie bedzie za pozno.
autor: Lussik | EASY Surf Center
30 maja 2015, 20:19
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Stacja pogodowa LIVE z Chałup + webcam HD

Czołem! Stacja METEO wróciła na naszą stronę www! Jeszcze kilka dni i reaktywujemy kamerkę. Obiecuję że od kolejnego sezonu, gdy skończymy "przeboje" z bazą to ruszymy z tematem od majówki :) Pozdr Lussik https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/s2048x2048/10926235_10...