Znalezione wyniki: 68

Powrót

autor: Smokie
31 lip 2013, 23:34
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Nowy dział na Kiteforum.pl - "Kitesurfing w mediach"

Nie no, pewnie. Zróbmy jeszcze kilkanaście dodatkowych działów. Następny może "Kitesurfing w klozecie".... W dodatku pomysł, żeby ten dział, jak i "relacje..." znajdował się wyżej niż zaginione, bezpieczeństwo, czy choćby recenzje, uważam za poroniony. Pablo chyba może jednak cz...
autor: Maxx
02 sie 2013, 10:53
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Kite na Rodos.

Moim skromnym zdaniem Praso nie jest najlepszym spotem do nauki kajta... Tłok, mało miejsca i w dodatku offshore na płaskiej sprawiają, że nauka tam robi się troche tricky. Ale jak kto chce, są ludzie, którzy i tam się szkolą.. :)
autor: onzo
02 sie 2013, 16:58
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Kłopot z barem po eject'cie

nie tyle nie odpinać co odpinać zawsze wtedy gdy sytuacja tego wymaga. Jeśli się leashujesz bo nie jesteś w stanie opanować latawca i lecisz na beton, brzeg, przyczepy itp, to naprawdę poplątanie linek jest ostatnim problemem. Jeśli leashujesz kite'a bo straciłeś równowagę na desce i wpadłeś do wody...
autor: Stawny
12 sie 2013, 11:53
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Dla kogoś kto jest na początku drogi i na dużej latawce takie 30KTS może się skonczyć nawet nawet brązowym :wink:
autor: Jurgen
13 sie 2013, 09:14
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

donaj pisze:No wczoraj jak przyszkwalilo te 30+ (bialy szkwal) to na 12 bylo troche grubo :thumbsup:

Donaj Ty jednak mniej tego białego zarzucaj :twisted: :wink:
autor: surfbabe
23 sie 2013, 09:21
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Gokova - Turcja, ktoś z Was testował?

wrzesień w Gokovej to podobno najlepszy miesiąc, bo poza charakterystyczną tu termiką wchodzą trade winds. dopytywałam dwóch lokalsów i dziewczynę, która mieszka tu 7 lat - mówią to samo. kasiorka: jak jadę z dziećmi, to muszę mieć wszystko pobukowane z wyprzedzeniem, więc z pewnością poniosłam wyżs...
autor: surfbabe
27 sie 2013, 13:54
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Gokova - Turcja, ktoś z Was testował?

obiecałam kilka słów podsumowania... wrzucam też kilka fotek ilustrujących okolicę (niestety zrobionych telefonem). zatoka Gokovy: http://helensprings.nazwa.pl/SZUFLADA/Gokova/bay.jpg czy: https://maps.google.com/maps?q=gokova&hl=pl&ie=UTF8&ll=37.034488,28.315372&spn=0.05495,0.077162...
autor: Crazy Horse
30 sie 2013, 17:37
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Carlos i Eudazio w Teamie Xcel

A Ziomek jest w Oneillu, a Mareczek w NP, Juri w Mystiqu, a Kelly w Quiku :idea:
autor: Maxx
05 wrz 2013, 23:28
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Wypadek w Chałupach - koloś uderzył w pomost

Prawdą jest, że tego dnia ktoś tego dnia w Kuźnicy zmierzył 48kn ??? Nie chciało mi się wierzyć. -Byłem na obiedzie. Tak, ok. godziny 15 przeszedł biały szkwał z ulewą, ledwo zdążyłem wylądować kajta i mega przykuło ;) Wychodzenie z kitem zwłaszcza dużym w warunkach niebezpiecznych i załozenie z gó...
autor: onzo
10 wrz 2013, 11:31
Skocz do forum
Skocz do tematu

Czytam post od kilku stron i jestem pod wrażeniem - nie spodziewałbym się tylu teorii na temat bezpieczeństwa, szczególnie od osób z 2-3 letnim doświadczeniem. Pytanie jak wielu z Was - teoretycy - faktycznie było w sytuacji niebezpiecznej na tyle, żeby ryzykować własne życie? Jak wielu z Was wie, i...
autor: przemjas
10 wrz 2013, 14:28
Skocz do forum
Skocz do tematu

:doh: chodzi o to jak latawiec wygląda po całym zajściu, nie o leasha, nie o to że leży na plaży tylko że nadaje się już do celerka. jeszcze raz, lepiej żeby latawiec wyglądał jak w pierwszym filmie, niż miałbym lecieć jak w drugim . Czyli jak coś się dzieje nie tak jak trzeba, to zrywka, ewentualni...
autor: Ziomek.
10 wrz 2013, 20:28
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: BEST KITEBOARDING 2013 - modele, opisy, testy w WAKE.PL

Smokie pisze:O nowy Best Fuel... o sorry Extract :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

..mam nadzieje, że nie będzie w zbyt wielu cechach przypominał FUELa :pray:

..tymczasem nowe GP 2014 już czekają w WAKE.PL na jutrzejsze piardy :thumb:

peace
autor: ni_knight
13 wrz 2013, 10:28
Skocz do forum
Skocz do tematu

Mój głos w tej dyskusji na temat bezpieczeństwa nie osamotniony. Nie rozumiem tych którzy tak wybrzydzają leasha, którego wszyscy i tak używają. A irytuje mnie tylko brak troski o bezpieczeństwo innych. Nie jest osamotniony, ale rzuca się w oczy tutaj podział na tych co już dużo wody z zatoki wypil...
autor: PusieK
13 wrz 2013, 10:30
Skocz do forum
Skocz do tematu

rolnik pisze:...

Zrywka zrywa zerwana zrywke i ma jeszcze zrywke? :D Na szkoleniu sie nudze.

Podsumowująć dla tych co po zatoce pływają :wink: :
Startujesz latawiec? Nie podpinaj lisza!
Lądujesz latawiec? Odepnij lisza wcześniej!
Pływasz lewo prawo? Podepnij lisza z przodu!

Szymon piwko dla Ciebie!
autor: jachu
18 wrz 2013, 20:20
Skocz do forum
Skocz do tematu

Re: Kursy IKO na papierze a rzeczywistosc na spotach

Widzę że trafiłem w czuły punkt... Ale za to ja cię ZAPEWNIAM że własnie kupiłem w Twojej cudownej, jednej z najlepszych, ba! najlepszej szkole na połwyspie właśnie IKO3 i uwierz mi NIKT mnie nie zapytał, nawet nie spojrzał jak pływam! Zamazałem ID instruktora aby nie robić komuś syfu, ale może po ...