Napisz do nich zawsze chętnie i wyczerpująco odpowiadają na wszelkie pytania z wiązane z labulatorium i wynikami :) wiec pewnie udostępnią dane. Niestety często przy konkretnych walnięciach pada rejestracja danych + dochodzą okresowe przerwy serwisowe boi falowej... Tak na marginesie, trochę nie ten...
Wracając do tematu .... Chyba najlepiej widać gdzie są przeważnie dobre fale przy takich marnych warunkach jak były w czwartek i piatek. Wiadomo że są miejsca na które można zawsze liczyć. Jak się wceluje akurat z odkretką wiatru i kierunku fal dokładnie w te miejsca to nawet przy takim słabym zafal...
Moje dzieciaki zaczynaly przy tramontanie jak mialy 6 i 9lat :wink: .Dzisiaj radza sobie niezle w warunkach o jakich wiekszosci sie nawet nie snilo . Udalo mi sie uchronic ich przed wspolzawodnictwem i monotonia .Kite jest jednym z wielu sportow jakie uprawiaja . Oboje nie maja problemow ze zdrowiem...
Mistrz to mistrz:) gratulacje dla Marka jr, ale myślę, że też "tata Bra" swój nieoceniony wkład w ten sukces włożył i bez jego wsparcia byłoby ciężko. Satysfakcja jest na pewno wielka i zasłużona. Fajnie macie:) Pozdro!
Poproszę o ludzką informacje kto startował, wygrał, zasady a na deser więcej fotek jak macie. Kręcił ktoś widło? Nic nie rozumiem z pychoksiążki :( Marek nie ważne kto wygrał ;) Ważne że wszyscy popływali na grubych bałtyckich falach, co ich podobno nie ma i na bank wszyscy będą długo pamiętali ten...
Hej, Niedawno wróciłem ze Sri Lanki, gdzie spędziliśmy 2.5 tygodnia: 6 dni podróżowania i zwiedzania, 7 dni kajta w Kalpitiya i 3 dni nauki surfingu na południu. Na podstawie naszych doświadczeń napisałem trochę porad tutaj: Przydatne informacje: zakwaterowanie, przemieszczanie się, jedzenie, ludzie...
No to czas na kilka zdjęć ze sportowej części wyjazdu. Jadąc do Kalpitiya najbardziej nastawiony byłem na wave. Jak się okazało na miejscu jedyny spot z falami był osiągalny tylko za pomocą tuk-tuka: http://www.myskymap.com/blog/wp-content/uploads/2014/10/tuktuk-Custom-Custom.jpg Warunki wave nie na...