bar pisze:kfiecien pisze:każdy popełnia błędy i na pewno Janek wykorzysta nabrane doświadczenie w przygotowaniu następnej wyprawy
"Dead Sea Cross" ? - nie brzmi najlepiej, ale przynajmniej jest bezpiecznie.
Chmurak pisze: jednak zżera mnie ciekawość jakie są przybliżone, faktyczne koszty akcji ratunkowej -tysiące? Dziesiątki tysięcy? Setki tysięcy ? Miliony dolarów?
unhooked pisze:Akcja kosztowala 2 tryliardy arabskich dolarow. To sa potwierdzone informacje, bo tak w gazecie kaszubskiej pisali. Saudyjczycy duzo zarabiaja i kazdy ratownik musial dodatkowo dostac 10 tysiecy nagrody za znalezienie Janka, od samego Krola. To jest 100% potwierdzone info od PAP.
cape pisze:Chmurak pisze: jednak zżera mnie ciekawość jakie są przybliżone, faktyczne koszty akcji ratunkowej -tysiące? Dziesiątki tysięcy? Setki tysięcy ? Miliony dolarów?
Przy użyciu tych srodków, spore. Również z polskiego budżetu.
Ale nie to jest najważniejsze. Ważne jest to, że gdy stosowne służby są zaangażowane w poszukiwanie kogoś, kto w wyniku swojej monszalancji znalazł się w sytuacji tragicznej, może ich pomocy zabraknąć gdzieś indziej.
peg pisze:Sluchajcie a wam sie jeszcze nie znudzilo produkowac? Wy publikujecie kolejny kilkustronicowy artykul a Janek bryluje na kolosach, plywa na falach w Lebie i nie badzo ma czas na polemizowanie z "kolegami" z kf wiec dajcie juz sobie siana bo to cale pisanie to psu na bude...
Wracajac do offtopowania watkow: a mnie sie syn urodzil i teraz mam juz dwoch!![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości