Zasugerowałem pomoc ze strony Ziomka w kontekście:
ziomek pisze:o Pluto natomiast mam , ze swojego punktu widzenia, do powiedzenia TO - że jest jednym z najlepszych instruktorów z jakimi się kiedykolwiek zetknąłem

NIESPOTYKANIE pracowitym,
NIEZWYKLE cierpliwym,
BARDZO doświadczonym,
NADZWYCZAJ lubianym przez kursantów i obozowiczów, a także współpracowników,
Skoro to dobry chłopak jest, to chyba warto byłoby mu pomóc, żeby oczyścił się z g...
ziomek pisze:masz jakiś pomysł?
To owszem, pierwsze co mi przyszło do głowy, zakładając, że Pluto mógłby pracować w wake.pl,to żeby Ziomek przemówił mu do rozsądku i przekonał, żeby część pieniędzy systematycznie oddawał (oczywiście, że nie całe, z czegoś trzeba żyć). Jest to w interesie zarówno jego jak i szkoły, która go zatrudnia.
onzo pisze:nie wymagajcie od Ziomka, żeby swoim działaniem miał naprawiać błędy innych.
100% racji. Jeżeli Pluto nie wykaże chęci (choć powinien tu wykazać inicjatywę), to d... zbita.
mecalac pisze:To, że jesteś fair wobec oszusta, również o Tobie nie świadczy najlepiej.
Bo chodzi tu przede wszystkim o podanie adresu, żeby nie utrudniać Piotrowi dochodzenia swych praw. Bo korona nikomu by z głowy nie spadła i nie wyglądałoby to na zamiatanie sprawy pod dywan. Bo i tak informacja ta jest "do rąk własnych" i nikt nigdy nie będzie wiedział kto ten adres przekazał, ani nie będzie mieć za to pretensji. Sprawiedliwości na pewno wyszłoby to na dobre.